Μήπως ζητάει να αποθηλάσει;

Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC www.pediatros-thes.gr
Καλημέρα και από μένα.
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που με προβληματίζει τις τελευταίες μέρες.

Από την αρχή θηλάζει αποκλειστικά η μικρή μου έως και τώρα που είναι ενός χρονών. Βέβαια πλέον θηλάζουμαι πρωί και βράδυ μόνο αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το βράδυ πλέον δεν θέλει να θηλάσει και μου δαγκώνει τη θηλή και γυρνάει από την άλλη μεριά το κεφαλακι της. Της λέω ότι είναι κακό και ότι η μαμά πονάει και ενώ το συνέχιζε της έριξα ένα μικρο χαστουκακι στο στόμα..όχι τίποτα τραγικό ίσα να καταλάβει ότι δεν πρέπει να το κάνει.

Το πρωί που ξυπνάει θηλάζει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Και ενώ μερικές φορές καθόμαστε στο κρεββάτι μας και παίζαμε της έβγαζα τη μπλούζα για να εξερευνήσει το στήθος μου, να δει από που παίρνει γαλατακι...στην αρχή της άρεσε και θήλαζε λίγο από το ένα στήθος λίγο από το άλλο και το έβλεπε σαν παιχνίδι.
Τώρα υπάρχουν φορές που τραβάει τη μπλούζα μου και μόλις της δείχνω το στήθος μου το δαγκώνει πάλι...

Μήπως το παιδί μου, μου ζητάει να αποθηλασει και δεν το καταλαβαίνω;

Κική Κ., Μεταμόρφωση
28/07/2011


Μου περιγράφετε κάποια σημάδια αποστροφής και το μάλωμα δεν είναι η καλύτερη τακτική για αυτήν την περίπτωση. Εάν θέλετε να συνεχίσετε τον θηλασμό θα ήταν καλό να βλέπατε έναν σύμβουλο γαλουχίας.Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP