Αλλεργία και βλέννες στις βρεφικές κενώσεις

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC www.pediatros-thes.gr
Η κόρη μου είναι 4 μηνών και έπειτα από βλέννες με λιγάκι αίμα στις κενώσεις διαπιστώθηκε αλλεργία. Σημειωτέον ότι κάναμε καλλιέργειες κοπράνων και ούρων και βγήκαν αρνητικές.

Θηλάζω αποκλειστικά και έχω μπει σε δίαιτα που εξαιρούνται όλα τα γαλακτομικα και τα ίχνη τους. Ενώ έχουν περάσει 15 μέρες κενώσεις της έχουν ακόμα βλέννες μέσα (όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό) και είναι υδαρείς.

Νικολέτα Μ., Λουτράκι

19/07/2011

Η κατάσταση φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.

Συνεχίστε έτσι, ο θηλασμός θα την βοηθήσει να ξεπεράσει την αλλεργία, θα αναπτυχθεί το έντερό της πληρέστερα με τους αυξητικούς παράγοντες και τα ένζυμα που έχει το μητρικό γάλα.


Εκτός από γαλακτοκομικά, μην κόψετε τίποτε άλλο στη διατροφή σας, αντίθετα εκθέστε το παιδί σε ποικίλες γεύσεις μέσα από το μητρικό γάλα και καταναλώστε ελεύθερα λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ψάρι κλπ.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP