Είναι κάτω από την καμπύλη βάρους;

Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC www.pediatros-thes.gr
Καλησπέρα σας.
Γέννησα ένα κοριτσάκι στις 11 Φεβρουαρίου με βάρος 2610 γραμμάρια και ύψος 48 εκατοστά. Κατά την έξοδο από το μαιευτήριο ήταν 2500γρ. Στις 21-2 ζύγιζε 2700 γρ. με αποκλειστικό θηλασμό.

Να σας αναφέρω ότι η μικρή ήπιε ελάχιστο ξένο γάλα, μόνο κατά την παραμονή μου στο μαιευτήριο, μετά την επιστροφή μας στο σπίτι θηλάζει αποκλειστικά μέχρι σήμερα.

Είναι το τρίτο μου παιδί, αλλά τα άλλα δύο παιδιά μου έπιναν και συμπλήρωμα. Μάλλον τώρα ξέρω λίγο περισσότερα πράγματα χάρη στο διαδίκτυο! Ας  συνεχίσω όμως...

Στις 8-3 ήταν 3450γρ. και 52εκ. Στις 8-4 4500 και 56εκ. Στις 9-5 5230 και 59εκ.Στις 7-6 5600γρ και 61εκ. Μετά από μία εβδομάδα αρρώστησε και πήρε αντιβίωση γιατί είχε κατακόκκινο λαιμό και πολλή βλέννα.


Όταν ξαναπήγαμε στην παιδίατρο στις 8-7 ήταν 5950γρ και 62εκ και η παιδίατρος μας είπε ότι είναι λίγο κάτω από την  καμπύλη βάρους. Ανησυχώ μήπως δε φτάνει το γάλα μου, όμως η μικρή έχει 5-6 κενώσεις την ημέρα και αρκετές βρεγμένες πάνες και κοιμάται σχεδόν όλη νύχτα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
Χριστίνα Ρ. , Φλώρινα
20/07/2011


Η μικρή γεννήθηκε στην καμπύλη του 9%, τους επόμενους μήνες σκαρφάλωσε κοντά στο 25% και τώρα είναι πάνω από 9%. Δεν έχει πέσει καμία καμπύλη και δεν βρίσκω πρόβλημα.

Καλή συνέχεια!


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP