Θηλασμός και αναισθητικό δοντιού

Απαντά ο Ευάγγελος Αργυρίου
Ειδικός Ιατρός Παιδιατρικής & Εφηβικής Ιατρικής MD
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.argiriou.org
Καλησπέρα,
ξεχνώντας -όλους αυτούς τους μήνες που ασχολούμαι με το μωράκι μου- τον εαυτό μου, ήρθε η ώρα ν' αντιμετωπίσω τις συνέπειες, μια από τις οποίες είναι και τα δόντια μου που δεν φρόντιζα μάλλον αρκετά και με επιμέλεια

Επειδή από βδομάδα λοιπόν θα πάω οδοντίατρο και επειδή είμαι σίγουρη ότι έχω 2-3 σφραγίσματα θα ήθελα να μου πείτε τι πρέπει να ζητήσω απ τον οδοντίατρο σε σχέση με την ένεση αναισθησίας που θα μου κάνει σε κάθε δόντι.

Το μωράκι μου είναι 7 μηνών, θηλάζει αποκλειστικά και έχουμε μπει και στις στερεές με φρούτα και χορτόσουπα. Επίσης έχει πιθανή -όχι εξακριβωμένη- αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος. Οι ώρες που θηλάζει είναι 7:30, 13:30, 20:30 και 2-3 φορές το βράδυ.

Πιστεύετε ότι μετά τον οδοντίατρο θα πρέπει να βγάλω το γάλα με θήλαστρο ώστε να μη το πιει;


Επειδή θα πάω απογευματινή ώρα μήπως στον θηλασμό των 20:,30 να του δώσω ξένο ώστε να μην τον επιβαρύνω;

Έχω αγχώνει πολύ και ξέρω ότι δεν πρέπει να το καθυστερώ άλλο...

Με εκτίμηση,
Εύα Σ., Θεσσαλονίκη

05/07/2011


Αυτού του είδους τα αναισθητικά φάρμακα δεν επηρεάζουν το βρέφος σε βαθμό που να χρειάζεται να πετάξεις το επόμενο γεύμα.

Πήγαινε στον οδοντίατρο και μη ξανααμελήσεις την υγεία σου. Το μωρό σου δεν θέλει μια ηρωίδα μάνα γεμάτη αυταπάρνηση, αλλά μια υγιή μαμά για σωστό παράδειγμα.Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP