Αραιές βρεφικές κενώσεις

Απαντά η συντακτική ομάδα του mitrikosthilasmos.com
Έχω ένα γιο 4 μηνών.

Το Θηλάζω αποκλειστικά και έχει 5 μέρες να κάνει κακά του. Δεν έχω αλλάξει τίποτα στη διατροφή μου, δεν παίρνω φάρμακα και το μωρό δεν είναι νευρικό, ούτε κλαίει, ούτε είναι σκληρή η κοιλιά του,τσίτα του κάνει κανονικά.

Να του δώσω κάτι; χαμομήλι ή υπόθετο;
Αφροδίτη Μ., Νέα Σμύρνη

21/07/2011


Φίλη Αφροδίτη,
συγχαρητήρια που θηλάζεις αποκλειστικά το αγοράκι σου!

Συχνά παρατηρείται -και είναι φυσιολογικό- αποκλειστικά θηλάζοντα βρέφη να καθυστερούν αρκετές ημέρες να κάνουν κακά τους (μέχρι και 7-10 μέρες), οπότε, όσο ένα -κατά τ΄άλλα φυσιολογικό και υγιέστατο- μωρό δεν δείχνει ανήσυχο δεν χρειάζεται να επέμβουμε με κάποιο τρόπο (βρεφικό υπόθετο ή κλύσμα).


Παρ' όλα αυτά, όταν καθυστερεί περισσότερες από 5 ημέρες καλό είναι να ενημερώνεις τον παιδίατρο που το παρακολουθεί για πληρέστερη αξιολόγηση κι εκτίμηση καθώς αν επαναλαμβάνεται συχνά υπάρχει πιθανότητα να είναι κάτι παθολογικό.

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το βοηθάς είναι λίγη γυμναστική -να φέρνεις τα γονατάκια του στο στήθος του με μερικές επαναλήψεις και μασαζάκι στην κοιλίτσα με βρεφικό λαδάκι ή με ένα μείγμα αγνού ελαιόλαδου και βρασμένου χαμομηλιού (αφού έχει πάρει θερμοκρασία δωματίου, βεβαίως).


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP