Γιατί κλαίει όταν θηλάζει ή τρώει;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC www.pediatros-thes.gr
Το κοριτσάκι μου είναι 6,5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά.

Ξεκίνησε στέρεες τροφές (ρυζάλευρο) 5,5 μηνών και σήμερα τρώει φρουτόκρεμα (μήλο - μπανάνα - αβοκάντο - καρπούζι -γύρω στα 60ml), χορτόσουπα (πατάτα - καρότο - κολοκύθι - κοτόπουλο -γύρω στα 100ml) και ρυζάλευρο με μητρικό γάλα-γύρω στα 150ml. Το βράδυ έως το πρωί θηλάζει ανα 3 ώρες και επίσης θηλάζει μετά τα γεύματα της.

Εδώ και 5 μέρες κλαίει σπαρακτικά όταν θηλάζει και όταν τρώει τις κρέμες της. Συγκεκριμένα θηλάζει/τρώει για 5' με όρεξη και μετά σταματάει και κλαίει σπαρακτικά...Φαίνεται ότι πεινάει, αλλά κάτι την ενοχλεί και κλαίει. Ο παιδίατρος μας πρότεινε να της δώσουμε ένα σιρόπι πριν τα γεύματα, το οποίο θα την ανακουφίσει....

Σας γνωρίζω επίσης, ότι λόγω ατοπικής δερματίτιδας που της παρουσιάστηκε στο κεφαλάκι της στον 4ο μήνα έχω αφαιρέσει από τη διατροφή μου τα γαλακτοκομικά και το πορτοκάλι.

Επίσης, επειδή ρευόταν συνέχεια με μικρές αναγωγές στον 5 μήνα της κάναμε υπέρηχο για ΓΟΠ (είχε δυο συσπάσεις στα 15'). Ο παιδίατρος είπε ότι είναι φυσιολογικό για την ηλικία της.

Θα ήθελα να ρωτήσω που μπορεί να οφείλεται αυτή η
συμπεριφορά και αν η χορήγηση του φαρμάκου είναι η λύση στο πρόβλημά μας.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Αγγελική Μ., Αθήνα

17/07/2011

Δεν μου λέτε ποιο φάρμακο της δίνετε.

Θα ήθελα να εμπλουτίσετε τη διατροφή της με μεγαλύτερη ποικιλία σε πράσινα λαχανικά και κόκκινο κρέας.

Ως προς το κλάμα, δεν μπορώ να γνωρίζω από μακριά, χρειάζεται πλήρη εκτίμηση από κοντά.

Το έκζεμα στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν σχετίζεται με τι τρώει η μητέρα, οπότε περιορίζετε την διατροφή σας μάλλον άσκοπα και μάταια.Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP