Πώς θα εξοικειωθεί με το μπιμπερό;

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Έχω μια κορούλα 2,5 μηνών, η οποία τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα.

Δυστυχώς, πρόκειται να εμφανιστώ στο χώρο εργασίας μου γύρω στις 25 Αυγούστου. Να αναφέρω, επίσης, ότι έχω ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποθήκευσης εδώ και κάποιες μέρες.

Η παιδίατρος μού είπε ότι θα ήταν καλό να αρχίσουμε από τώρα να δίνουμε το μητρικό γάλα με μπιμπερό για να εξοικειωθεί μ' αυτό. Εν τέλει κάναμε κάποιες ενέργειες (μπαμπάς και εγώ), αλλά απέτυχαν όλες. Δεν το δέχεται με τίποτα, όπως φυσικά και την πιπίλα!!!

Θέλω να συνεχίσω το θηλασμό, αλλά τις ώρες που θα απουσιάζω από το σπίτι πώς θα πίνει το γάλα μου;;;

Σας ευχαριστώ
Μαρία Α., Άλιμος
19/07/2011

Τα περισσότερα μωρά αρνούνται το μπιμπερό όταν βλέπουν ή/και
μυρίζουν τη μητέρα τους, οπότε ήταν αναμενόμενο να αρνηθεί το μωρό σας το μπιμπερό. 

Για να κάνετε αξιόπιστη δοκιμή με το μπιμπερό θα πρέπει να κάνετε πρόβες απουσίας. Δηλαδή θα λείπετε πχ για 3 ώρες από το σπίτι και αυτός που κρατά το μωρό θα προσπαθήσει να το ταΐσει όταν έρθει η ώρα του γεύματος. 

Τα περισσότερα μωρά εκπαιδεύονται σε 3-4 ημέρες, αρκεί αυτός που τα προσέχει να έχει αρκετή αυτοπεποίθηση, να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του μωρού και να μπορεί να επικοινωνεί μαζί του ικανοποιητικά.

Οι ώρες απουσίας σας θα αυξάνονται σταδιακά έτσι ώστε την εβδομάδα πριν την επιστροφή στη δουλειά σας, να λείπεται τόσες ώρες όσες και το πλήρες ωράριό σας.

Καλή συνέχειαΤις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP