Αποθηλασμός. Με ποιο γάλα συνεχίζουμε;

Απαντά η συντακτική ομάδα του
mitrikosthilasmos.com
Γεια σας,
ήθελα να ρωτήσω μετά τον πρώτο χρόνο που έδωσα μητρικό γάλα στο μωρό, τί γάλα είναι καλύτερο να του δώσω σκόνη το Νο 3 ή φρέσκο που βρίσκεται στα ψυγεία ή το εβαπορέ;

Θέλω να κόψω τον θηλασμό μήπως και σταματήσει το μωρό να ξυπνάει το βράδυ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΥΓ.: Σας παρακαλώ ον μπορείτε να μου απαντήσετε σύντομα, για να πάρω την απόφασή μου.

Νικολίτσα Τ., Αγ. Δημήτριος
08/07/2011

Αγαπητή φίλη Νικολίτσα,

συγχαρητήρια που ένα χρόνο τώρα συνεχίζεις να θηλάζεις το παιδί σου!

Μια χαρά τα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα και μάλιστα μπορείτε να συνεχίσετε έτσι μέχρι το παιδί να νιώσει έτοιμο να αποθηλάσει γιατί τα οφέλη του μακροχρόνιου θηλασμού είναι πολλά και ως γνωστόν...ο θηλασμός δεν είναι μόνο για τη θρέψη!

Φυσικά ο θηλασμός που αφορά τη δυάδα μητέρα-παιδί, πρέπει να ευχαριστεί και να ικανοποιεί και τους δύο! Αν νιώθεις λοιπόν πως ήρθε πράγματι η ώρα να αποθηλάσεις, θυμήσου πως ο αποθηλασμός πρέπει να γίνει με την ίδια τρυφερότητα και υπομονή που έδειχνες μέχρι τώρα καθώς πρόκειται για μια επίσης ευαίσθητη περίοδο.

Αν όμως τα βραδινά ξυπνήματα είναι η αιτία αποθηλασμού να ξέρεις πως πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά του παιδιού που δεν σχετίζεται απαραίτητα με το θηλασμό, οπότε δεν μπορεί να προεξοφληθεί πως αν πάψει να πίνει μητρικό γάλα θα πάψει και να ξυπνά τις νύχτες! Διάβασε τη σχετική απάντηση ειδικού στο ερώτημα: "Θέλω να αποθηλάσω γιατί κοιμάται μόνο στο στήθος".

Τέλος, απάντηση σχετικά με το ποιο γάλα μπορεί να εισαχθεί στη διατροφή νηπίου μετά το μητρικό, δες την απάντηση: "Γάλα μετά τον αποθηλασμό. Ποιο είναι το καλύτερο;"

Καλή συνέχεια!

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP