Δίνουμε φρέσκο αγελαδινό γάλα στον 11ο μήνα;

Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC www.pediatros-thes.gr
Αφού σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε, θα ήθελα να θέσω το ερώτημά μου.

Ο μικρός μας μπεμπάκος είναι ένα χαρούμενο κι υγιές μωρό 9,5 μηνών. Πίνει από τη γέννησή του αποκλειστικά δικό μου γάλα το οποίο αντλώ (δεν καταφέραμε ποτέ να πιάσει στήθος παρά τις αμέτρητες προσπάθειες). Έχω επιστρέψει στην εργασία μου εδώ και δύο μήνες και βλέπω την παραγωγή μου να μειώνεται συνεχώς καθώς δεν προλαβαίνω να αντλώ περισσότερες από 3 με 4 φορές τη μέρα. Το σημαντικότερο όμως είναι πως θέλουμε άμεσα να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για δεύτερο παιδάκι (μέσω εξωσωματικής, όπως και για το πρώτο).

Έτσι, σκέφτομαι να σταματήσω σταδιακά τις αντλήσεις μέσα στο Σεπτέμβριο, όταν ο μικρός θα είναι 11 μηνών. Είναι τόσο σημαντικό να περιμένω να κλείσει και τυπικά το έτος για να του δώσω φρέσκο αγελαδινό γάλα; Να σημειώσω πως, μεταξύ άλλων, τρώει κανονικά αγελαδινό γιαούρτι και δεν έχει εμφανίσει αλλεργία σε κανένα τρόφιμο.
Δυστυχώς, η τράπεζα γάλακτος που είχα δημιουργήσει για να κάλυπτα το "κενό" του ενός μήνα δε διατηρήθηκε  Να σημειώσω επίσης πως, εφόσον μπορώ, θα ήθελα ν´ αποφύγω το γάλα σε σκόνη.

Τι θα συμβουλεύατε να κάνω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Έρη Σ., Αθήνα
30/07/2011
Θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε το καλύτερο δυνατό θήλαστρο - ενοικιαζόμενο διπλής άντλησης - για τους επόμενους δύο μήνες. Δεν μπορώ να παρεκκλίνω από την σύσταση για φρέσκο γάλα μετά τους 12 μήνες.

Καλή συνέχεια

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP