Μπαίνει πρόγραμμα σε νεογέννητο;

Απαντά η Αναστασία Καραθανάση
Παιδίατρος, εξειδίκ. Νεογνολόγος
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
pediatriki on line 
Δεν έχω πρόγραμμα με το νεογέννητο μωρό μου. Στο φαγητό και στον ύπνο του. Θηλάζω αλλά δίνω και συμπλήρωμα.

Το μωρό έχει κολικούς και δεν ησυχάζει εύκολα. Του δίνω με συνταγή της παιδιάτρου προβιοτικές σταγόνες και είναι λίγο καλύτερα. Δε μπορώ να καταλάβω εάν τους κολικούς τους δημιουργεί ο θηλασμός ή το συμπλήρωμα.

Θέλω βοήθεια στο να έχω ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να μη τον ταλαιπωρώ. Να ξέρω τι κάνω και να μην πηγαίνω ψάχνοντας και λάθος.

Σοφία Λ., Χανιά
21/06/2011

Αγαπητή Σοφία,

χρειάζεσαι άμεσα βοήθεια γιατί όσο αργείς τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα.


Δυστυχώς, από το ίντερνετ είναι λίγο δύσκολο να σε βοηθήσω. Θα πρέπει να σε δει κάποιος και να σου πάρει πιο λεπτομερές ιστορικό και να σας εξετάσει  κλινικά.

Το να βάλεις πρόγραμμα σε νεογέννητο είναι πολύ δύσκολο εώς αδύνατο θα έλεγα. Θα πρέπει να αντλείς συστηματικά και να δίνεις το μωρό σου στο κάθε επόμενο γεύμα.Υπάρχουν ειδικά βοηθήματα για αυτό που βάζεις το μωρό στο στήθος και ταυτόχρονα πίνει και το δικό σου γάλα.

Απ' ότι καταλαβαίνω τα περισσότερα γεύματα είναι με συμπλήρωμα. θα πρέπει να αντιστραφεί αυτό σιγά σιγά και να αυξάνεις το δικό σου γάλα. Αυτά όλα δεν μπορείς να τα κάνεις μόνη σου γιατί οι ισορροπίες στα νεογέννητα είναι πολύ αυστηρές.

Ψάξε λοιπόν για σύμβουλο γαλουχίας. Στην Κρήτη υπάρχει και σύντομα θα γίνουν περισσότεροι..

Καλή δύναμη!


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP