Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να θηλάζω στο κρεββάτι μου;

Απαντά η συντακτική ομάδα του
mitrikosthilasmos.com
Καλησπέρα για άλλη μια φορά και ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά σας!!

Το παιδάκι μου είναι 14 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά, σε ότι αφορά το γάλα, τρώει βέβαια και όλες τις άλλες τροφές.

Τα βράδια κοιμάται αρχικά στην κούνια του αλλά μετά το πρώτο ξύπνημα (κατά τις 1.00) τον παίρνω στο κρεβάτι μας και τον θηλάζω ώστε να μη σηκώνομαι καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας διότι ξυπνάει αρκετές φορές.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό που κάνω διότι μας εξυπηρετεί πολύ όπως και το παιδί μας... Ακούω όμως πολλά σχόλια γύρω μου και θέλω να ρωτήσω:μπορεί αυτό να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο παιδί μας;; και αν ναι, τί πρέπει να κάνουμε;

Δε μου αρέσει η ιδέα να τον αφήνω να κλαίει μόνος του στο δωμάτιό του.... Και τέλος, μέχρι ποια ηλικία μπορώ να τον παίρνω στο δωμάτιο μου τη νύχτα όταν ζητάει να θηλάσει;;; με ενδιαφέρει μόνο το καλύτερο για το μωρό μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, σε αναμονή της απάντησής σας.
Παναγιώτα Κ., Ταύρος
27/06/2011

Αγαπητή φίλη Παναγιώτα,

Συγχαρητήρια για τον μέχρι τώρα θηλασμό σου!

Ο ύπνος των βρεφών και των νηπίων στο κρεββάτι των γονιών απασχολεί πολλές οικογένειες και ειδικά το ερώτημα "μέχρι πότε;" κάτι που αποδεικνύεται από τις πολλές απαντήσεις που έχουν δοθεί κατά διαστήματα μέσα από τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό".

Εν μέρη το ερώτημά σου το έχεις ήδη απαντήσει και μόνη σου! Όπως λες, δεν έχεις πρόβλημα με την κατάσταση και μάλιστα σας εξυπηρετεί! Το ότι "ακούγονται" πολλά αυτό δε σημαίνει πως αυτά τα "πολλά" είναι και σωστά!

Θα σου προτείνουμε λοιπόν να διαβάσεις κάποιες σχετικές απαντήσεις (μέσω τις "αναζήτησης" θα βρεις πολύ περισσότερες) για να διαμορφώσεις μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος και να συνεχίσεις να προσφέρεις με αγάπη κι ενδιαφέρον απλόχερα τον θηλασμό και την επαφή στο παιδί σου για όσο σας ευχαριστεί και τους δύο.

Όσο για τον από κοινού σας ύπνο, φρόντισε απλά να παίρνετε τις ανάλογες προφυλάξεις!

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP