Οικογενειακές καλοκαιρινές δραστηριότητες

Το σχολείο τελειώνει και οι ατελείωτες ώρες απραξίες για τα παιδιά σας κοντοζυγώνουν. Εάν δεν έχετε αποφασίσει να τα στείλετε σε κάποια κατασκήνωση ή στο χωριό των παπούδων, καλό θα ήταν να σχεδιάσετε από τώρα το πλάνο απασχόλησής τους για να περνάνε αυτά καλά κι εσείς καλύτερα.

  1. Δώστε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας. Ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται στην εφηβεία και θεωρείτε ότι κάνουν ό,τι τους κατέβει, στην πραγματικότητα αντιγράφουν την κάθε σας κίνηση. Γραφτείτε στο γυμναστήριο, κάντε μακρινούς περιπάτους, ανεβαίνετε με τα σκαλιά, και θα δείτε ότι σύντομα και τα παιδιά σας θα θελήσουν να σας ακολουθήσουν.
  2. Το καλοκαίρι στην πόλη όποιος ψάχνει βρίσκει. Ειδικά αν θέλετε να μυήσετε τα παιδιά στην τέχνη του εθελοντισμού, σίγουρα θα βρείτε πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε παρέα. Πολλοί Δήμοι οργανώνουν events καθαρισμού πάρκων ή δρόμων. Πάρτε μέρος και νιώστε τη χαρά του να δίνεις κάτι χωρίς να περιμένεις κάτι πίσω.
  3. Επισκεφθείτε τα Πάρκα δραστηριοτήτων που υπάρχουν στην Αττική. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν παίζοντας με ασφάλεια κι εσείς θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε και πάλι δέκα χρονών.
  4. Μάθετε κάτι νέο μαζί. Ανάλογα με την ηλικία και τις ιδιαιτερότητες των παιδιών σας, διαλέξτε να ξεκινήσετε να κάνετε κάτι όλοι μαζί: κάντε μαθήματα τένις, ξεκινήστε μια ξένη γλώσσα ή καράτε. Τα παιδιά σας θα σας νιώσουν σύμμαχο. Μη το παρακάνετε κι εσείς βέβαια με το στιλ του trendy γονιού. Αφήστε στο παιδί τον δικό του χώρο να αναπνέει αυτόνομα.
Πηγή & φωτό: nooz

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP