Συμπλήρωμα ασβεστίου και θηλασμός

Απαντά ο Ευάγγελος Αργυρίου
Ειδικός Ιατρός Παιδιατρικής & Εφηβικής Ιατρικής MD
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.argiriou.org
Καλημέρα
Θέλω να θηλάσω και θα το κάνω όσο περισσότερο μπορώ! Ωστοσο το μωρό μου είναι αλλεργικό και δεν τρώω γαλακτοκομικά... Ασβέστιο δεν παίρνω, προσπαθώ, αλλά με αηδιάζει.

Το μωρό μου είναι ήδη 6,5 μηνών και μου λένε να κόψω το θηλασμό και να κοιτάξω και τη δική μου υγεία. Εγώ όμως ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ το γάλα της μαμάς για ένα αλλεργικό μωρό.

Ωστόσο ενδόμυχα ναι, φοβάμαι και για τη δική μου υγεία. Τρώω σαρδέλες αλλά πόσες να φάω και πόσο ασβέστιο να μου αναπληρώσουν; Φοβάμαι για τα κόκαλα και τα δόντια μου...


Ευθυμία Α., Θεσσαλονίκη

03/06/2011
Αγαπητή Ευθυμία!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την προσπάθειά σου σχετικά με τον θηλασμό του παιδιού σου.

Δεν χρειάζεσαι συμπληρώματα ασβεστίου! Όποιος σου είπε κάτι τέτοιο είναι μάλλον άσχετος με θέματα θηλασμού. Αν θέλεις να προσέξεις την υγεία σου συνέχισε να θηλάζεις και συμβουλέψου επαγγελματίες υγείας σχετικούς με μητρικό θηλασμό (π.χ σύμβουλο γαλουχίας)

Χρειάζεσαι μόνο βιταμίνη D (5 σταγόνες Sterogyl την ημέρα και μια σταγόνα στο μωρό) σύμφωνα με την οδηγία του Π.Ο.Υ


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


1 σχόλια :

Μαρία Κ. ,  3/6/11 23:58  

Γιατρέ γιατί χρειάζονται αυτές οι σταγόνες; Θηλάζω 16 μήνες αλλά κανείς δεν μου έχει πει κάτι για βιταμίνη D... Είναι μεγάλη παράλειψη; Ευχαριστώ!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP