Νεογέννητο κλαίει όταν θηλάζει

Απαντά ο Ευάγγελος Αργυρίου
Ειδικός Ιατρός Παιδιατρικής & Εφηβικής Ιατρικής MD
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.argiriou.org
Έχω ένα μωρό 25 ημερών.
Το πρόβλημα άρχισε πριν 10 ημέρες. Τρώει 5-10 λεπτά στο ένα στήθος όπου το γάλα μου είναι πολύ (τρέχει σαν πίδακας στην αρχή) και μετά αρχίζει να δυσανασχετεί, κλαίει, αφήνει την θηλή, βάζει χεράκια πολλά. Την βγάζω, ρεύεται, τρώει πάλι και μετά πάλι κλάμα, ενώ παράλληλα κάνει θηλαστικές κινήσεις με το στόμα. Την βάζω στο άλλο στήθος και πίνει ήσυχα για 5 -10 πάλι και μετά αρχίζει η παραπάνω συμπεριφορά.

Να επισημάνω ότι προσπαθώ να δίνω ένα γεύμα ένα στήθος αλλά όταν την βλέπω ανήσυχη και να κλαίει της προσφέρω και το άλλο στήθος. Επίσης μετά τον θηλασμό που κρατάει περίπου 45 λεπτά κοιμάται 2,5 με 3 ώρες κάποιες φορές.άλλες φορές μετά το θηλασμό θέλει να είναι όρθια στον ώμο μου και κλαίει όταν την βάζω στην κούνια. Αποκοιμιέται τελικά μετά από 1 ώρα όρθια στον ώμο μου.

Επίσης στις 15 ημέρες από τότε που βγήκαμε πήρε 900 γρ.μήπως τρώει υπερβολικά και έχει βαρύ στομάχι ή μήπως έχει
παλινδρόμηση ή μήπως απλά θέλει να τρώει και από τα 2 στήθη για να χορτάσει....

Ελένη Π., Αθήνα

24/06/2011

Στην ηλικία 15 ημερών είναι που ξεκινάνε συνήθως οι κολικοί. Θα πρότεινα γι' αυτό να μειώσεις τα γαλακτοκομικά που τρως, να αποφύγεις συμπληρώματα ασβεστίου και σίδηρο αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο (δηλ χαμηλό σίδηρο και φεριτίνη και όχι απλά αναιμία).

Αν αισθάνεσαι πως ο "πίδακας" την πνίγει προσπάθησε να την βάλεις από πάνω ώστε να έχει κατά κάποιο τρόπο την βαρύτητα σύμμαχο στον έλεγχο της ροής του γάλακτος.

Ας την εκτιμήσει και μια σύμβουλος γαλουχίας για πιο εξατομικευμένη απάντηση


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP