Πώς να αναπτύξετε τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών σας


Γράφει η
Έρη Μπασιούκα
Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια Συντονίστρια Σχολών Γονέων

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και πρακτική έτσι ώστε το παιδί βαθμιαία να ωριμάσει συναισθηματικά και να συγκροτηθεί.
  Ο γονιός είναι σημαντικό να παρατηρεί τη συμπεριφορά του παιδιού του,  στη συνέχεια να αναγνωρίζει και να καταλαβαίνει το συναίσθημα που εκδηλώνει το παιδί και να το διατυπώνει με κατάλληλα λόγια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Με αυτό τον τρόπο το παιδί αρχίζει να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και να τα ονομάζει.
   Το παιδί σε κάθε ηλικία κάνει μεγάλες προόδους στο να αναγνωρίσει και να κατανοήσει τα συναισθήματά του αλλά δυσκολεύεται να τα διαχειριστεί.
    

   Στη νηπιακή ηλικία, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην εφηβική ηλικία, οι εναλλαγές στη διάθεση των παιδιών είναι μεγάλες και απότομες. 

   Οι γονείς χρησιμοποιώντας τις αρχές της συναισθηματικής νοημοσύνης βοηθούν το παιδί να καταλάβει, αναγνωρίσει, διατυπώσει και τελικά εκφράσει τα συναισθήματά του, έτσι ώστε να μπορέσει να τα διαχειριστεί λειτουργικά για εκείνο.

   ___________________________________

   Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

   ___________________________________
   ___________________________________

   ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

   Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
   έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
   Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

   Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

     © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

   Back to TOP