Ρυζάλευρο με μητρικό γάλα

Απαντά η Παπαδήμα Ευγενία-Ιωάννα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

www.dietsecrets.gr

Γεια σας
Πριν από τρεις μέρες ξεκίνησα να δίνω στο γιο μου κρέμα ρυζάλευρο.

Πήρα το σκέτο ρυζάλευρο και όχι αυτά που έχουν γάλα σε σκόνη και γι' αυτό βγάζω το δικό μου και το φτιάχνω σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει πάνω το κουτί.

Ήθελα να σας ρωτήσω αν πιστεύετε ότι την χρειάζεται ή μπορώ να δώσω μόνο φρούτα. Αν την φτιάξω με νερό θα πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται;

Δήμητρα Χ., Αγρίνιο
15/06/2011

Αγαπητή Δήμητρα,

Χαίρομαι για την πρωτοβουλία σου να φτιάχνεις με το δικό σου γάλα το ρυζάλευρο του γιου σου.

Η αλήθεια είναι πως οι κρέμες εμπορίου έχουν πολύ ζάχαρη και κανένα γάλα δεν είναι τόσο εύπεπτο και θρεπτικό όπως το μητρικό. Το να τη φτιάξεις μόνο με νερό σημαίνει πως δε θα περιέχει τα απαραίτητα συστατικά του γάλακτος (λίπη, πρωτεΐνες, βιταμίνες).

Η εισαγωγή των στερεών τροφών (αρχικά ελεύθερων σε γλουτένη) έχει σκοπό να εμπλουτίσει το διαιτολόγιο του βρέφους σε υφές και γεύσεις.

Επίσης, χρειάζεται η σταδιακή έκθεση του βρέφους σε διάφορα τρόφιμα στα οποία θα ξέρεις ότι δεν έχει εμφανίσει αλλεργία, οπότε σταδιακά θα μπορείς να του δώσεις και άλλα τρόφιμα. Με αυτόν τον τρόπο το γαστρεντερικό σύστημα του παιδιού προετοιμάζεται βήμα -βήμα για να δεχτεί όλες τις τροφές.

Η εισαγωγή του ρυζάλευρου είναι ένα σκαλοπάτι προς την πλήρη σίτιση.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP