Διατροφικές συμβουλές κατά το θηλασμό διδύμων

Και ναι, είστε μια πανευτυχής μητέρα που απέκτησε δίδυμα μωράκια και θέλετε να τα μεγαλώσετε προσφέροντάς τους το γάλα σας! Χαίρεστε μεν με την απόφασή σας, αλλά αναρωτιέστε τί θα πρέπει να τρώτε για να τα καταφέρετε; Παρακάτω ακολουθούν 6 απλές διατροφικές οδηγίες που θα σας λύσουν την απορία:

  1. Να τρώτε όταν πεινάτε! (Όχι! Αυτή δεν είναι κατάλληλη περίοδος για να προσπαθήσετε να χάσετε βάρος! Αφήστε το θηλασμό να σας βοηθήσει σε αυτό!)
  2. Να τρώτε περίπου 1000 επιπλέον θερμίδες κάθε μέρα (αυτό είναι 500 θερμίδες ανά μωρό)
  3. Να τρώτε 4-6 μερίδες τροφίμων πλούσιες σε ασβέστιο κάθε μέρα (γάλα, γιαούρτι, τυρί, τυρί cottage, πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι καλές πηγές).
    Αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό ασβέστιο από τα τρόφιμα τότε ίσως χρειαστείτε ένα συμπλήρωμα με βιταμίνη D (αυτό θα το εκτιμήσει ο γιατρός σας). Ο στόχος είναι τα 1500-2000mg ασβεστίου την ημέρα, με τουλάχιστον 1000 IU βιταμίνης D.
    Να θυμάστε, μπορείτε να πάρετε άφθονη βιταμίνη D την άνοιξη και το καλοκαίρι από 20-40 λεπτά μιας ηλιόλουστης ημέρας!
  4. Προσπαθήστε να τρώτε λιπαρά ψάρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, και αν δεν είστε σε θέση να το κάνετε αυτό, τότε ίσως χρειαστείτε ένα συμπλήρωμα DHA, Ωμέγα-3 των 1200 mg/ημέρα (αυτό θα το εκτιμήσει ο γιατρός σας). 
  5. Να τρώτε 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα. Αν αυτό σας είναι δύσκολο, μπορείτε να πίνετε χυμό λαχανικών ή ντομάτας που σας βοηθά να πάρετε υγρά και 1-2 μερίδες λαχανικών!
  6. Να πίνετε 1-2 λίτρα υγρών την ημέρα! Αυτά, ναι, είναι πολλά... αλλά το χρειάζεστε για την παρασκευή γάλακτος και τις ανάγκες του σώματός σας! 
Πηγή: momsfeedingfreedom 
Μετάφραση/Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα mitrikosthilamsos
Photo: EraPhernalia Vintage

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP