Εμβόλιο ΜΜR. Πότε πρέπει να γίνεται;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Γεια σας.
Θα χρειαστούμε για άλλη μια φορά την πολύτιμη ενημέρωση σας.

Έχουμε ένα κοριτσάκι 13 μηνών. Μετά από πολύ ψάξιμο και σκέψεις αποφασίσαμε με τον σύζυγο μου να κάνουμε από την αρχή όλα τα εμβόλια. Όμως πλησιάζει ο καιρός για το εμβόλιο MMR και ακόμα έχουμε δίλημμα...

Σκεφτόμαστε να το κάνουμε αργότερα αλλά δεν ξέρουμε πότε ακριβώς και κατά πόσο έχουν υπάρξει αποδείξεις ότι άμα γίνει η χορήγηση του εμβολίου σε μεγαλύτερη ηλικία μειώνονται και οι πιθανότητες παρενεργειών.

Εσείς σαν ειδικός τι μας συμβουλεύετε; Να προχωρήσουμε άφοβα στην χορήγηση του τώρα, να το αφήσουμε για μεγαλύτερη ηλικία ή να το παραλείψουμε τελείως;
Σημ.: Στα μέχρι τώρα εμβόλια δεν έχει αντιδράσει ο οργανισμός της, δηλαδή να έχει πυρετό ή κάτι άλλο, εκτός από ένα που της είχε φέρει υπνηλία.

Ευχαριστούμε.
Μαρία Γ.
, Κυκλάδες
05/05/2011

Αγαπητή Μαρία,

τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με το ΜΜR συνηγορούν στο συμπέρασμα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών,  η οποία συστήνει την διεξαγωγή του περίπου στην ηλικία των 14 μηνών.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


5 σχόλια :

Mαρία Κ. ,  6/5/11 11:06  

Μαρία, το ίδιο πρόβλημα έχουμε αντιμετωπίσει με το δικό μας παιδί... είναι 15 μηνών αλλά ακόμη δεν έχουμε κάνει το ΜΜR. Είμαι σχετική στο χώρο υγείας, έχω ακούσει διάφορα από πολλούς (και γιατρούς). Πολύ πρόσφατα βγήκε μία έρευνα στην Αμερική που υποστηρίζει τα ευρύματα του Άγγλου γιατρού το 1998: παιδιά που επίσημα έχουν διαγνωστεί με αυτισμό παρουσίασαν πρόβλημα μετά το εμβόλιο και κατηγορείται συγκεκριμένα ο ιός της ιλαράς. Οι ερευνητές βέβαια υποστηρίζουν ότι περισσότερα είναι τα οφέλη από το εμβόλιο παρά να μένουν ανεμβολίαστα τα παιδιά, όμως ότι υπάρχει το ρίσκο υπάρχει, ειδικά αν στο οικογενειακό ιστορικό υπάρχει αυτοάνοσο νόσημα ή θυροειδής. Τέλος προτείνουν να γίνονται ξανά μεμονωμένα τα τρία αυτά εμβόλια (ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς). Ψάξε την έρευνα στο δίκτυο στα αγγλικά.
Τί να σου πω... και εγώ δεν ξέρω τί θα κάνω. Θα ψάξω να βρω τα εμβόλια μεμονωμένα. Δε με ενδιαφέρει αν θα υποστεί το παιδί περισσότερα τσιμπήματα, με νοιάζει να μη φορτώσω υπερβολικά το παιδί.
Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσετε!

Ανώνυμος ,  6/5/11 11:40  

Κορίτσια το θέμα είναι σοβαρό, εννοώ με τον αυτισμό! Επειδή μπορεί να φταίει το MMR μπορεί και όχι... εγώ προτίμησα να το καθυστερήσω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο! Το κάναμε κάπου 23 μηνών αν θυμάμαι καλά!! Και ιλαρά να κολλήσει κάτι θα γίνει και θα την ξεπεράσει... αλλά από το πουθενά να του βγει αυτισμός πάει πολύ!!

Ειδικά αν τα παιδάκια σας δεν τα στέλνετε παιδικούς, εγώ προτείνω να το ξανασκεφτείτε και να μη βιαστείτε.

Μαρία Γ, Κυκλάδες ,  6/5/11 17:44  

Έχω καταμπερδευτεί. Και συγνώμη που θα το πω αλλά η απάντηση δεν με βοήθησε καθόλου!
Είχα ρωτήσει τον γιατρό και μου είχα πει ότι δεν βγαίνουν μεμονωμένα τα 3 αυτά εμβόλια. Και εμένα δεν θα με πείραζε να κάνει περισσότερα τσιμπήματα αν είναι να μειώσω τις πιθανότητες.
Μαρία Κ. αυτό για τα αυτοάνοσα νοσήματα δεν το ήξερα. Θυροειδή έχω και εγώ και η μητέρα μου και η πεθερά μου!!!
Μάλλον θα το καθυστερήσω, αλλά σε ποια ηλικία θα μπορέσω να το κάνω ώστε να έχουν μειωθεί κατά πολύ οι πιθανότητες;

Ανώνυμος ,  6/5/11 23:56  

Μητέρα προερχόμενη από το χώρο της υγείας μου είχε πει πως μετά από ψάξιμο κατέληξε στο συμπέρασμα πως μετά τα 2 έτη είναι σίγουρα ασφαλές... τώρα τί να πω; δεν ξέρω!

Ανώνυμος ,  7/5/11 01:06  

Κορίτσια δε θέλω να μπερδέψω καμμία! Είμαι υπέρ των εμβολίων, αλίμονο αν αρχίζουμε έτσι να αμφισβητούμε τόση δουλειά και έρευνα ετών. Έχω κάνει μέχρι στιγμής όλα τα εμβόλια στο παιδί μου. Αυτό με προβληματίζει όμως...έχουμε να κάνουμε με εξασθενημένους ιούς πλέον και όχι με νεκρούς. Εν τω μεταξύ, θέλω να ρωτήσω γιατρούς τί πρέπει να γίνει στην περίπτωση που υπάρχει στο οικογενειακό ιστορικό αυτοάνοσο νόσημα ή θυροειδής. Από εβδομάδα θα το ψάξω, όπως επίσης και για τα μεμονωμένα εμβόλια.
Η απάντηση του γιατρού Μαρία Γ. είναι δικαιολογημένη: απαντά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα. Όλοι στη θέση του το ίδιο θα κάναμε. Ο παιδίατρος μίας φίλης μου είπε ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει στους 15 μήνες, όμως η ευθύνη είναι δική της και πως ο ίδιος γνωρίζει περίπτωση παιδιού που παρουσίασε αυτισμό μετά το εμβόλιο: είναι όμως η μόνη περίπτωση στα πολλά χρόνια καριέρας του. Ο δικός μου παιδίατρος είναι υπέρ του.
Διαβάστε στο www.dailymail.co.uk <scientists fear MMR link to autism. Ψάχνω να βρω πού δημοσιεύτηκε η έρευνα.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP