Τρόπος εισαγωγής τροφίμων στη βρεφική διατροφή

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Καλημέρα και συγχαρητήρια για την πολύ καλή προσπάθεια που κάνετε.

Έχω ένα κοριτσάκι 6,5 μηνών το οποίο θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη μέρα της ζωής του. Με τον θηλασμό τα πάμε πολύ καλά και έχω βοηθηθεί αρκετά και από τις δημοσιεύσεις σας.

Η παιδίατρος μας αυτό το μήνα μας ξεκίνησε τις στερεές τροφές με φρούτο το πρωί και κρέμα βανίλια το απόγευμα.

Το ερώτημά μου είναι το εξής. Μου είπε να ξεκινήσω τα φρούτα από πορτοκάλι χυμό κάθε μέρα από λίγο και να βάλουμε μήλο και αχλάδι την δεύτερη εβδομάδα.

Ό,τι έχω διαβάσει και σε εσάς αλλά και σε βιβλία, το πορτοκάλι μπαίνει στη διατροφή του μωρού αρκετά αργότερα. Επίσης αυτό το μήνα δεν θα δώσουμε καθόλου φαγητό (λαχανικά κτλ).

Να σημειώσω ότι τα κιλά της είναι πολύ καλά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αναστασία Τ., Αθήνα

27/05/2011

Αγαπητή Αναστασία,

η ακριβής σειρά και χρόνοι εισαγωγής συγκεκριμένων τροφίμων δεν έχουν μελετηθεί σε έρευνες και εναπόκειται σε κάθε παιδίατρο να προτείνει το δικό του πρόγραμμα.

Έως ένα βαθμό υπάρχει μια φυσιολογική ποικιλία στον τρόπο εισαγωγής. Από την άλλη κάποια βασικά δεδομένα υπάρχουν από έρευνες, ένα από αυτά είναι ότι είναι καλό να εισάγουμε έγκαιρα ποικιλία σε τροφές και γεύσεις, οπότε για μένα θα προτιμούσα να υπήρχε ένας πειραματισμός με λαχανικά από τώρα.Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP