Εισαγωγή στερεών τροφών σε αποκλειστικά θηλάζοντα βρέφη

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Χαίρεται,
πολύ καλός ιστότοπος και πολύ καλή δουλεία. Εγώ μόλις τώρα τον ανακάλυψα.

Μέχρι πριν κάτι μήνες οι οδηγίες των παιδιάτρων για εισαγωγή νέων τροφών σε θηλάζοντα ή μη θηλάζοντα βρέφη ήταν σταδιακή εισαγωγή νέων τροφών από την ηλικία των 6 μηνών και πέρα, οπότε τα αποκλειστικά θηλάζοντα βρέφη θήλαζαν αποκλειστικά μέχρι τους 6 μήνες.

Τώρα που πλέον οι νέες τροφές εισάγονται σταδιακά από την ηλικία των 4 μηνών, αυτό ισχύει και για τα αποκλειστικά θηλάζοντα βρέφη ή είναι προτιμότερο ένα βρέφος που θηλάζει αποκλειστικά να ξεκινήσει σταδιακή χορήγηση τροφών (όχι ξένο γάλα, εννοείται) λίγο αργότερα (πχ 5 μηνών);.


Ευχαριστώ για  την απάντησή σας.
Ευθυμία Π., Αθήνα

20/05/2011

Δεν καταλαβαίνω γιατί ισχυρίζεστε ότι κάτι άλλαξε. Η επιστημονική σύσταση ήταν, είναι και παραμένει αποκλειστικός θηλασμός για έξι μήνες και στερεές τροφές μετά τους έξι μήνες.

Εάν έχει να κάνει με την δημοσίευση του Ιανουαρίου, δείτε το άρθρο μου: Αποκλειστικός θηλασμός για έξι μήνες; Μια απάντησηΤις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP