Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και αλλεργία μωρού

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Θέλω τη γνώμη σας για το πρόβλημα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Στην αρχή ήταν πολύ έντονο το πρόβλημα έκανε πάντα εμετό μετά από κάθε γεύμα, όταν τον άλλαζα επειδή ήταν ξαπλωμένος έβγαζε πάντα μεγάλη ποσότητα γάλακτος, καθώς και στον ύπνο του.

Μετά από δική μου δίαιτα στο αγελαδινό γάλα (έπειτα από συμβουλή μέλους του συμβούλου θηλασμού της La Leche League) το παιδί παρουσίασε αισθητή βελτίωση αλλά κατά διαστήματα επανεμφανίζεται το πρόβλημα με αποτέλεσμα να υποπτεύομαι και άλλα τρόφιμα όπως τις φακές.

Ο παιδίατρος μου δεν με συμβούλευσε τίποτα μου είπε μόνο ότι γιατρός μας είναι ο χρόνος.

Ποια η γνώμη σας για το πρόβλημά μου και ποια η γνώμη σας για τη συσχέτιση πιθανής αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα και σε άλλες τροφές  με το πρόβλημα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης;


Επίσης παρουσιάζει έκζεμα (ο παιδίατρος μου το αποκάλεσε έκζεμα), είναι σαγρέ το δερματάκι σε ορισμένα σημεία κυρίως στα ποδαράκια και λίγο στα χεράκια και τα μαγουλάκια του.

Πιστεύετε ότι υπάρχει συσχέτιση με πιθανή αλλεργία σε διάφορες τροφές;
Νατάσα Φ., Τρίκαλα

18/05/2011

Αγαπητή Νατάσσα,

μερικές φορές σε περιστατικά ΓΟΠ υπάρχει στοιχείο αλλεργίας. Εφόσον συνυπάρχει έκζεμα, θα συμφωνήσω με την τακτική διακοπής γαλακτοκομικών από την διατροφή σας για λίγο ακόμα. Ως προς άλλες τροφές δεν θα συμβούλευα να σταματήσετε να καταναλώνεται τίποτα άλλο.

Τα μωρά με παλινδρόμηση ωφελούνται από μικρά συχνά γεύματα, εάν γίνεται ενθαρρύνετέ το να έρχεται στο στήθος συχνότερα από κάθε 3 ώρες. Στους επόμενους μήνες το πρόβλημα σταδιακά θα υποχωρήσει.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP