Θέλω να αυξήσω την παραγωγή μου σε μητρικό γάλα

Απαντά η Αναστασία Καραθανάση
Παιδίατρος, εξειδίκ. Νεογνολόγος
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα,
Λόγω κακής πληροφόρησης και ενδεχομένως κακής χρήσης του θήλαστρου, μειώθηκε πολύ η παραγωγή γάλακτός μου 2 βδομάδες περίπου μετά τον τοκετό.


Με αποκλειστικό θηλασμό και χωρίς καθόλου χρήση θήλαστρου σήμερα, 39 μέρες μετά τον τοκετό, η κατάσταση βελτιώνεται, νομίζω πως το γάλα φτάνει ίσα-ίσα αλλά πάντα έχω αμφιβολία για το αν είναι επαρκές ειδικά όταν ο μαστός φαίνεται να είναι άδειος.

Επίσης, όταν περνάμε κάποιες "κρίσεις" έχει τύχει να θηλάζει όλη μέρα για δέκα λεπτά και να κοιμάται για μισή με μία ώρα ή και καθόλου κ.ο.κ. Εκεί πλέον ο μαστός δεν προλαβαίνει να γεμίσει και το άγχος μου αυξάνεται.

Θα ήθελα να αυξήσω την παραγωγή μου έτσι ώστε αφ' ενός να νοιώθω πιο σίγουρη αφ' ετέρου να μπορώ και να αφήνω, όταν χρειάζεται, ένα μπουκάλι γάλα στο σύζυγο προκειμένου να κάνω κάποιες εξωτερικές δουλειές.

Μπορώ το κάνω αυτό με συστηματικές αντλήσεις με το θήλαστρο και αν ναι, ποιά είναι η σωστή χρήση του;

Ευχαριστώ πολύ
Ελένη Β., Αθήνα
14/05/2011
Αγαπητή Ελένη,

διακρίνω μια αγωνία να ξέρετε αν έχετε γάλα και αυτό είναι πολύ φυσικό για κάθε νέα μητέρα. Απ'οτι διαπιστώνω ο μικρούλης σας μεγαλώνει πολύ καλά, έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος μέχρι τώρα και έχει καλές κενώσεις και πάνες.

Θα σας συμβούλευα να κάνετε 8 καλά γεύματα μέσα στο 24ωρο, να προσπαθείτε να θηλάζει πρώτα από τον "άδειο " μαστό μιας και αυτός είναι που τον παχαίνει-τότε το γάλα είναι πιο παχύ.

Αν χρειαστεί να του δώσετε μπουκάλι -για να κάνετε δουλειές όπως λέτε- θα πρέπει αυτό το γεύμα να μην το χάσετε αλλά εσείς να αντλήσετε με θήλαστρο για να αναπληρωθεί και να μην πάει "πίσω" η παραγωγή σας.

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP