Εντεροκολίτιδα βρέφους και διατροφή θηλάζουσας μαμάς

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Το κοριτσάκι μου είναι 2,5 μηνών και από τις πρώτες 10 μέρες είχε κολικούς.

Όταν το ανάφερα στον παιδίατρό μου, μου είπε πως δεν είναι φυσιολογικό από τόσο νωρίς και την πειράζει το γάλα το αγελαδινό που πίνω (θηλάζω αποκλειστικά), μου είπε πως μπορώ να το αντικαταστήσω με πρόβειο ή κατσικίσιο.

Το μωρό συνέχιζε και ήταν ανήσυχο επικοινωνώ και πάλι μαζί του και μου λέει να κόψω δημητριακά και ρύζι τον ενημερώνω πως δεν τρώω ούτε πράσινα, ούτε όσπρια, ούτε ξηρούς καρπούς, ούτε ρύζι, ούτε δημητριακά.

Είχε περάσει ο πρώτος μήνας και είδα βλέννες κόκκινες στα κακά του μωρού, όταν ξαναεπικοινώνησα μαζί του μου είπε να μιλήσω με μια παιδοαλλεργιολογο.
Πόπη Β., Άλιμος

17/05/2011

Σας έχουν επιβάλλει μια τρομερά περιοριστική διατροφή χωρίς καμία επιστημονική βάση, με αποτέλεσμα να κάνουν την ζωή σας πολύ δύσκολη.

Η μόνη επιστημονικά τεκμηριωμένη οδηγία για αλλεργική εντεροκολίτιδα σε βρέφος που θηλάζει είναι η μαμά να αποκλείσει ΟΛΑ τα γαλακτοκομικά (και ό,τι υπάρχει σε ετικέτες τροφίμων ως ορός γάλακτος), και ίσως το μοσχάρι. Από εκεί και έπειτα είναι καλό να φάτε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια.

Παρακολουθήστε την ανάπτυξή της που μέχρι τώρα είναι πολύ καλή και ίσως κάποια στιγμή αργότερα χρειαστεί να γίνουν εξετάσεις αίματος σε συνεργασία με τον παιδίατρο και πιθανών παιδογαστρεντερολόγο.

Ένας διατροφολόγος μπορεί να συζητήσει ένα πρόγραμμα διατροφής για εσάς με γνώμονα τον αποκλεισμό ΜΟΝΟ των γαλακτοκομικών.

Τα περισσότερα μωρά ξεπερνούν την εντεροκολίτιδα μετά τους πρώτους μήνες και ο αποκλειστικός θηλασμός είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης και θεραπείας.Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP