Δράσεις του Συλλόγου "Εγκυμονώ - Γεννώ -Επιλέγω" για τη Διεθνή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα

Εκδηλώσεις 

Ο Σύλλογος "Εγκυμονώ - Γεννώ - Επιλέγω" που έχει σκοπό την
προώθηση του φυσικού τοκετού στην Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή
εβδομάδα σεβασμού για τις επιλογές στο τοκετό.


Στις 21 Μαϊου 2011 στις 12:30 μμ διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για το σεβασμό και τις επιλογές στο τοκετό, στην πλατεία Αριστοτέλους με Τσιμισκή (εξω απο τα hondos center). Εθελοντές του συλλόγου θα μοιράσουν φυλλάδια και θα πληροφορούν τον κόσμο για τις επιλογές τοκετού που μπορούν να έχουν οι γυναίκες στη χώρα μας αλλά και για τις δράσεις του συλλόγου.

Λίγο αργότερα στις 5.00 μ.μ το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 32 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ "To μωρό μου φτάνει" του Αλέξη Πόνσε και της Βιβής Ζωγράφου που κέρδισε το βραβείο κοινού στο φετινό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,(διάρκεια 90 λεπτά).


Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τον τρόπο που γεννιούνται τα παιδιά σήμερα στην Ελλάδα. Με άξονα τις αφηγήσεις μαμάδων που διηγούνται πώς έζησαν τον τοκετό τους, το θέμα απλώνεται από το βιωματικό στο επιστημονικό κομμάτι και από εκεί στις πολιτισμικές και ανθρωπολογικές του προεκτάσεις. Μεταξύ άλλων, συμμετέχει ο διάσημος ερευνητής Μισέλ Οντάν. Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη χαμένη βιωματική πλευρά του τοκετού αλλά και της εγκυμοσύνης, την οποία η σημερινή Ελληνίδα στερείται εξαιτίας της υπέρμετρης ιατρικοποίησής . Δεν είναι ένα «στενά» ιατρικό ντοκιμαντέρ, αλλά μια ανθρώπινη κουβέντα πάνω στον τοκετό, γεμάτη σοφία, χιούμορ, αλήθειες και συγκίνηση.

Η Εκστρατεία για τις Επιλογές Τοκετού "Εγκυμονώ - Γεννώ -Επιλέγω" στην Ελλάδα ξεκίνησε το Μάρτιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του συλλόγου είναι η υποστήριξη και προώθηση του φυσικού τοκετού και η κατάδειξη, από τη μια της συνεχώς αυξανόμενης εμπορευματοποίησης των μαιευτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και από την άλλη της έλλειψης ενημέρωσης για τις διαφορετικές δυνατότητες τοκετού που υπάρχουν.

Πληροφορίες: www.birthchoices.gr και emailinfo@birthchoices.gr

ΔΤ: birthchoices

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP