Βρεφονηπιακός σταθμός στους 7 μήνες

Απαντά η Μαρία Κουφονικολάκου
Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια
Μπορώ να στείλω το παιδί μου βρεφονηπιακό στους 7 μήνες;
Γιούλη Κ., Αθήνα

Αγαπητή Γιούλη

φυσικά και μπορείτε να στείλετε το παιδί σας στο βρεφονηπιακό σταθμό. Ο νόμος το επιτρέπει.

Θα σας πρότεινα όμως, αν υπήρχε η δυνατότητα, να κρατούσατε το μωρό στο σπίτι ακόμα για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σας επιτρέπουν οι συνθήκες ζωής σας.

Στην ηλικία αυτή που είναι, το προτιμότερο απ΄όλα, είναι τα μωρά να βρίσκονται μαζί με τη μητέρα τους. Αν όμως αυτό δεν είναι δυνατό, τότε η αμέσως επόμενη καλύτερη λύση, είναι να παραμείνουν στο γνώριμο περιβάλλον του σπιτιού μ΄ένα έμπιστο πρόσωπο φροντίδας.


Αυτό αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο παράγοντα σταθερότητας για το παιδί από τη μία, ενώ από την άλλη αποφεύγουμε να το εκθέσουμε σε μια πληθώρα ερεθισμάτων (πολλά καινούργια πρόσωπα, νέοι χώροι, μυρωδιές, ήχοι, αλλαγές συνηθειών κ.λ.π.), τα οποία πιθανότατα το βρέφος να μην μπορεί να επεξεργαστεί.

Στην περίπτωση φυσικά που δεν μπορείτε να κρατήσετε το παιδί στο σπίτι, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε βρεφονηπιακό σταθμό χωρίς ενοχές (κατά το δυνατόν!).

Τα ανθρώπινα πλάσματα έχουν θαυμαστές ικανότητες να μεταμορφώνουν τις εμπειρίες ζωής σ΄αυτό που ονομάζουμε προσωπικότητα - κι άλλωστε, ευτυχώς ή δυστυχώς, τα παιδιά ακολουθούν τους γονείς τους και τις δυνατότητές τους.

Έτσι κάναμε κι εμείς, έτσι δεν είναι;

Καλή τύχη και καλή συνέχεια


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP