Η μουσική βοηθάει το μυαλό

Επιστημονικά Νέα

Νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που μαθαίνουν από μικρή ηλικία να παίζουν ένα μουσικό όργανο μπορεί να διατηρούν την ευφυία τους μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι που είχαν πιάνο, φλάουτο ή κάποιο άλλο μουσικό όργανο ως παιδιά τα κατάφεραν καλύτερα στα τεστ ευφυίας από άλλους.

Οι ερευνητές εξέτασαν 70 υγιείς ανθρώπους ηλικίας από 60 έως 83 ετών και τους χώρισαν σε κατηγορίες ανάλογα με τις γνώσεις τους στη μουσική.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι οι μουσικοί τα πήγαν καλύτερα στα διάφορα γνωστικά τεστ από τους υπολοίπους. Βέβαια σχεδόν όλοι οι μουσικοί ήταν ερασιτέχνες που απλώς είχαν μάθει να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο κοντά στην ηλικία των 10 ετών.

Έτσι σύμφωνα με το American Psychological Association journal Neuropsychology, οι ικανότητες ενός ανθρώπου που αρχίζουν να φθίνουν
όταν παρουσιαστεί μία ασθένεια, όπως το Αλτσχάιμερ, μπορεί να διατηρηθούν περισσότερο.

«Η μουσική δραστηριότητα στη διάρκεια της ζωής μπορεί να βοηθήσει σαν μία γνωστική άσκηση, κάνοντας τον εγκέφαλο να είναι σε καλύτερη φόρμα και πιο ικανός να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των γηρατειών» είπε η ερευνήτρια του πανεπιστημίου του Κάνσας, Brenda Hanna-Pladdy. 
Πηγή & φωτό: real
Δημοσίευση: 28/04/2011 

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP