Μείωση γάλακτος στον ένα μαστό

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Γεια σας! Συγχαρητήρια πάλι για το εξαιρετικό έργο που επιτελείτε σαν ομάδα στην ιστοσελίδα. Ενημερώνομαι καθημερινά και έχω βοηθηθεί στο να λύσω αρκετές μου απορίες.

Απευθύνομαι και πάλι σε σας, γιατί ανησυχώ για τη μείωση στην ποσότητα του γάλακτος που παρατήρησα στο δεξί στήθος. Το μωρό τρώει μέσα σε 5 λεπτά και διαμαρτύρεται, γι' αυτό του δίνω και το αριστερό. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα έτρωγε μόνο από το ένα στήθος κάθε φορά.

Η όρεξη του μωρού είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις τελευταίες 2 βδομάδες, τρώει κάθε 1,5 ώρες, μπορεί και κάθε 1 ώρα, ακόμα και τη νύχτα. Εν τω μεταξύ έχω παρατηρήσει ότι το δεξί στήθος μοιάζει είναι πολύ πιο μαλακό και άδειο.

Δοκίμασα να βγάλω με το θήλαστρο ανά 1-1,5 ώρα και έβγαλα μόνο 40-50 ml, ενώ πριν 3 βδομάδες σε πρωινή άντληση έβγαλα μέχρι και 150, ενώ το βράδυ 100. Το αριστερό σε πρωινή άντληση βγάζει 100 ml χωρίς καμία δυσκολία και γενικά το μωρό φαίνεται να προτιμά το θηλασμό από τον αριστερό μαστό.

Να κάνω αντλήσεις δεξιά για αύξηση της ποσότητας; Φοβάμαι μήπως αποθηλάσω από δεξιά ή μήπως το μωρό σταματήσει να ικανοποιείται από το γάλα μου.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Ελένη Γ
., Κύπρος

Μπορείτε σε κάθε γεύμα να ξεκινάτε το θηλασμό από το στήθος που παράγει λιγότερο για να διεγείρετε την παραγωγή. Συνήθως αυτό είναι αρκετό.

Αν το πρόβλημα συνεχίζετε, μπορούμε να το ξανασυζητήσουμε.

Καλή συνέχεια


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


1 σχόλια :

κι αγνάντευε... 11/4/11 23:26  

Σας ευχαριστώγια την απάντηση, ήδη εχει αποκατασταθεί η ροή και μάλιστα πρχθές μου προκλήθηκε και πέτρωμα και στα δύο στήθη, γιατί το μωρό αύξησε και πάλι το διάστημα ανάμεσα στα γεύματα. Ευτυχώς ήταν παροδικό.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP