Πότε τα στερεά γεύματα αντικαθιστούν το θηλασμό;

Έχω ένα αγοράκι 5 μηνών που θηλάζω αποκλειστικά όλο αυτό το διάστημα! Είχα αρκετές δυσκολίες καθώς πολύ συχνά ανησυχούσα μήπως δεν χορταίνει, μήπως έχω λίγο γάλα κτλ. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, έπαιρνε κιλά και συνεχίσαμε με αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τώρα!

Σε λίγες ημέρες ξεκινάμε με φρούτο το πρωί και μετά στήθος για όσο θέλει. Ήθελα να ρωτήσω σε πόσο διάστημα περίπου θα σταματήσω να θηλάζω τελείως σε αυτό το γεύμα (αν δέχεται καλά την στερεά τροφή). Θα χορταίνει με ένα φρούτο;

Έχω λίγο κουραστεί με τη δέσμευση του θηλασμού και θα ήθελα να μάθω αν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρω να κόψω τον θηλασμό σε αυτό το γεύμα και πώς! Δεν θέλω να του δώσω ακόμη βρεφικό γάλα.

Ευχαριστώ!
Λαμπριάνα Β
., Διδυμότειχο

Φίλη Λαμπριάνα,

όπως πολλές φορές έχει απαντηθεί τόσο από τους ειδικούς της στήλης "Ρώτα τον Ειδικό" όσο όπως υποστηρίζουν και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής κλπ, το ιδανικότερο για τον βρεφικό οργανισμό είναι ο αποκλειστικός θηλασμός κατά τους πρώτους 6 μήνες και έπειτα σταδιακή εισαγωγή στερεών τροφών ως συμπληρωματικές του θηλασμού μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου έτους.

Μέχρι τώρα, παρά τις δυσκολίες, με δική σου θέληση, τα έχετε καταφέρει πολύ καλά! Εφόσον όπως λες δεν θέλεις σύντομα να δώσεις βρεφικό γάλα, προσπάθησε να ακολουθήσεις τους ρυθμούς του μωρού σου το οποίο θα σου δείξει πότε θα είναι έτοιμο να αντικαταστήσει πλήρως κάποιο γεύμα θηλασμού.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες ερωτήσεις των οποίων οι απαντήσεις καλύπτουν τις απορίες σου:

  Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
  μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


  ___________________________________

  Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

  ___________________________________
  ___________________________________

  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

  Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
  έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
  Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

  Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

    © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

  Back to TOP