Μωρό και όραση σε κοντινή απόσταση

Απαντά η Δέσποινα Κλωστοπούλου - Γλέζου
Παιδίατρος
Καλησπέρα,

έχω ένα μωράκι αγοράκι 2,5 μηνών το οποίο κοιτάει πολύ τα φώτα και την τηλεόραση. Όταν το έχω στο ριλάξ μας βλέπει μας γελάει και στην κούνια του γυρίζει στη φωνή μας αλλά στην αγκαλιά δε κοιτάει σαν να δυσκολεύεται.

Πρέπει να να ανησυχήσω;
Βάγια Κ.., Λάρισα

Αγαπητή Βάγια,
δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!


Τα μωράκια σε αυτή την ηλικία δεν μπορούν ακόμη να εστιάσουν με άνεση σε κοντινή απόσταση γι΄αυτό όταν βρίσκεται στην αγκαλιά σας, δυσκολεύεται να σας κοιτάξει, ενώ σε αντίθεση από την κούνια του μπορεί να σας εντοπίσει στο οπτικό του πεδίο και να ανταποκριθεί στη φωνή σας!

Σχετικά με την τηλεόραση τώρα, καλό είναι το μωρό να είναι στραμμένο ανάποδα προς αυτή ή ακόμη καλύτερα να αποφεύγεται να είναι ανοιχτή παρουσία του, καθώς η ακτινοβολία το επηρεάζει χωρίς ουσιαστικά να έχει να του προσφέρει κάτι, αντίθετα του αποσπά την προσοχή!


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP