Κολικοί βρέφους και θηλασμός

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Γεια σας,

έχω ένα αγοράκι 3 μηνών το οποίο ταλαιπωρείται από τη γέννηση του με κολικούς, κάτι που η τρίχρονη μου κόρη δεν είχε. Τον θηλάζω αποκλειστικά. Γεννήθηκε 4050 κιλά και τώρα είναι 8,300.

Το πρόβλημα είναι ότι τρώει κάθε μια ή μιάμιση ώρα την ημέρα και τη νύχτα κάθε μια ώρα ξυπνάει από τους κολικούς και το μόνο που τον ανακουφίζει είναι το στήθος μου. Τρώει όμως πολύ λίγο, ούτε ένα λεπτό και μετά από μια ώρα ξυπναει πάλι. Δυστυχώς έτσι δεν έχει αποκτήσει ρυθμό στο θηλασμό όπως είχα με την κόρη μου και φυσικά είμαι μόνιμα εξαντλημένη.

Φταίνε οι κολικοί που είναι ο θηλασμός του έτσι; έχω δοιμάσει τα πάντα για τους κολικούς και τίποτα δεν βοηθάει.

Τί μπορώ να κάνω ώστε να αποκτήσει ένα ρυθμό στον θηλασμό; Μήπως ο θηλασμός δημιουργεί τους κολικούς του;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μαρία Τ., Κύπρος

Κάθε φορά που τον θηλάζετε κάντε μαλάξεις στο στήθος, βοηθάει στους κολικούς. Δίνετε ένα στήθος σε κάθε γεύμα, και ένα στήθος για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα με 2 ώρες, ακόμα και αν θέλει να φάει ενδιάμεσα.

Είναι αφύσικο να επιμένει το πρόβλημα και στον 4ο μήνα, αν δείτε ότι επιμένει χρειάζεστε εκτίμηση από παιδογαστρεντερολόγο και ΙBCLC σύμβουλο γαλουχίας.

Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη επιλογή για τους κολικούς.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


1 σχόλια :

Μαρία ,  18/4/11 23:28  

Αν παίρνεις συμπλήρωμα σιδήρου θα σου έλεγα να το κόψεις. Συνήθως οι γιατροί δίνουν συμπλήρωμα σιδήρου στις θηλάζουσες χωρίς λόγο και αυτό επιβαρύνει τους κολικούς στα μωράκια.
Στο δικό μου παιδί αυτό έφταιγε. Ευτυχώς το πήρα χαμπάρι νωρίς και δεν παιδεύτηκε πολύ.
Αν τώρα έχεις πρόβλημα και πρέπει να παίρνεις σίδηρο οπωσδήποτε ζήτησε από τον γιατρό να σου δώσει κάποιο άλλο μήπως και δεν το πειράζει τόσο.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP