Εγκυμοσύνη και γυμναστική

Απαντά ο Γιώργος Αγγελόπουλος
Μαιευτήρας-Χειρουργός-Γυναικολόγος
Καλησπέρα,
πριν θέσω το ερώτημά μου ήθελα να σας πω ότι είμαι 28 ετών χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας και γυμνάζομαι σχεδόν κάθε μέρα περίπου για 2 ώρες (1 ώρα με βάρη και 1 ώρα διάδρομο) εδώ και 3 χρόνια.

Αυτό που ήθελα να μάθω είναι: όταν με το καλό μείνω έγκυος και αν φυσικά δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα εγκυμοσύνης θα μπορώ να συνεχίσω να γυμνάζομαι και αν ναι σε όλα τα τρίμηνα της εγκυμοσύνης; Και επίσης ήθελα να μάθω αν υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που απαγορεύονται.

Ευχαριστώ Βίκη Κ., Ηλιούπολη

Αγαπητή Βίκη,

Γενικά η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν αποτελεί αντένδειξη όμως τα ερωτήματά σου θα μπορέσει να σου τα απαντήσει ο γιατρός που θα σε παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου καθώς είναι πολύ αλληλένδετα με την πορεία της και την ποιότητά της!


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


1 σχόλια :

En - Gr ,  18/6/12 11:11  

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η άσκηση κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η άσκηση μπορεί να προσφέρει πολλά άλλα οφέλη. Κατ’ αρχήν θα πρέπει να είναι ελαφριά, ειδικά κατά τιςπρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, όσο το σώμα προσαρμόζεται στις αλλαγές, γι’ αυτό οι γυναίκες που ασκούνται σε τακτική βάση θα πρέπει να κατεβάσουν τους τόνους της προπόνησής τους.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP