Ο καρκίνος των ωοθηκών ξεκινά... στις σάλπιγγες

Επιστημονική έρευνα

Έρευνα σε καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων, στα οποία προκλήθηκε τεχνητή καρκινογένεση, ενισχύει τις υποψίες ότι ο καρκίνος των ωοθηκών δεν ξεκινά στις ωοθήκες, αλλά στις σάλπιγγες.

Προηγούμενες μελέτες που εξέτασαν τις σάλπιγγες γυναικών με γενετική προδιάθεση για αυτή τη μορφή καρκίνου είχαν αποκαλύψει την παρουσία προκαρκινικών κυττάρων, εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόνι Ντράπκιν, επικεφαλής του γνωστού Ινστιτούτου Καρκίνου Dana-Farber της Βοστόνης.

Προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις υποψίες, ο Δρ Ντράπκιν και οι συνεργάτες του θέλησαν να αναπαράγουν στο εργαστήριο τη διαδικασία που οδηγεί στον καρκίνο των ωοθηκών.

Χρησιμοποίησαν λοιπόν καλλιέργειες κυττάρων από σάλπιγγες και προχώρησαν σε γενετικές παρεμβάσεις ώστε να αρχίσουν να διαιρούνται ανεξέλεγκτα όπως τα καρκινικά κύτταρα.

«Όπως τα πραγματικά κύτταρα των όγκων, αυτά τα «τεχνητά» καρκινικά κύτταρα πολλαπλασιάστηκαν ταχύτατα και μπορούσαν να φεύγουν από το μητρικό τους ιστό και να αναπτύσσονται αλλού» γράφουν οι ερευνητές στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

«Όταν μεταμοσχεύθηκαν σε πειραματόζωα [τα κύτταρα αυτά] έδωσαν όγκους που ήταν δομικά, συμπεριφορικά και γενετικά όμοιοι» με τους όγκους του καρκίνου των ωοθηκών.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο καρκίνος των ωοθηκών προέρχεται από προκαρκινικές αλλοιώσεις στις σάλπιγγες.

Εκτός του ότι αποσαφηνίζει την προέλευση της ασθένειας, η μελέτη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες, επισημαίνει η ερευνητική ομάδα. 
Πηγή & φωτό: myhnews
Δημοσίευση: 29/04/2011 

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP