Αποθηλασμός λόγω εγκυμοσύνης

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Έχω ένα γιο που ειναι 19 μηνών. Θηλάζει αποκλειστικά αν και εδώ  και μια εβδομάδα λόγω μιας ίωσης ζήτησε να πιει γάλα του εμπορίου. Εκ τοτε του δίνω κάθε πρωί ενα ποτήρι. Το θηλασμό το κάνουμε το μεσημέρι και το βράδυ όπου μετά τις 12 ξυπνά ανα μια ώρα και θηλάζει. Δεν νομίζω οτι πεινάει γιατί το βράδυ τρώει καλά.

Το πρόβλημα τώρα είναι οτι είμαι ξανά έγκυος και είμαι 2 μηνών. Πονούσα πολύ και όταν πήγα στο γιατρό μου ειπε οτι ο θηλασμός προκαλεί συσπάσεις και υπάρχει κίνδυνος αποβολής γι αυτο θα πρέπει άμμεσα να διακοψω.

Προσπαθώ σιγά σιγά αλλα εχω μεγαλο πρόβλημα γιατί το παιδί ειναι τελείως αρνητικό. (όταν το θέλει και δεν το χει κανει σπασμούς και μελανιάζει απο κατακράτηση αναπνοής).

Σας παρακαλώ απαντήστε μου μήπως και βρώ κάποια λύση. Εχω πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μαρία Κ., Ηράκλειο Κρήτης
28/04/2011

Αν ο γιατρός σας εκτίμησε κίνδυνο αποβολής, είναι καλό να διακόψετε τον θηλασμό.

Θα χρειαστείτε βοήθεια από άλλους ανθρώπους γύρω σας να απασχολήσουν περισσότερο το παιδί. Δώστε άφθονες αγκαλιές και πολλά λόγια αγάπης. Δοκιμάστε τις ώρες που θέλει στήθος να το ξεγελάτε με φαγητό ή φρέσκο γάλα σε ποτηράκι, καλαμάκι κλπ.Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP