Πολεμώντας τις θνησιγενείς γεννήσεις

Εγκυμοσύνη - Τοκετός

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία, που δημοσιεύει τo ιατρικό περιοδικό «The Lancet», καθώς σύμφωνα με έρευνες, περίπου 7.000 θνησιγενείς γεννήσεις καταγράφονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, με τις φτωχότερες χώρες να έχουν τα υψηλότερα ποσοστά.


Το συντριπτικό 98% από τις 2,6 εκατ. περιπτώσεις ετησίως κατέχουν οι χαμηλού εισοδήματος χώρες.

Το περιοδικό επισημαίνει, ότι μία καλύτερη κλινική φροντίδα και παρακολούθηση της κύησης θα μπορούσαν να μειώσουν κατά το ήμισυ τα ποσοστά θνησιγενών γεννήσεων στις φτωχότερες χώρες μέχρι το 2020.
Σύμφωνα με την οργάνωση «Save the Children», οι δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος είναι μέχρι σήμερα μηδαμινές.

Και μπορεί ο ΟΗΕ να είναι σαφής ως προς τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας για τους θανάτους μητέρων και παιδιών, όμως οι συντάκτες των εκθέσεων, που δημοσιεύει το «Lancet», υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα της θνησιγένειας είναι παραμελημένο - με την υποσαχάρια Αφρική και τις νοτιοασιατικές χώρες να υποφέρουν περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

Πηγή: nooz
Photo: sxc 


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP