Διακοπή θηλασμού

Απαντά ο Ευάγγελος Αργυρίου
Ειδικός Ιατρός Παιδιατρικής & Εφηβικής Ιατρικής MD
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.argiriou.org
Χαίρετε,
έχω ένα μωράκι 1 μηνός. Ξεκίνησα να θηλάζω από την πρώτη στιγμή στην αίθουσα ανάνηψης κι όλα ήταν καλά ώσπου την 7η μέρα ζωής του χρειάστηκε να εισαχθεί στη μονάδα του ΙΑΣΩ λόγω υψηλού ίκτερου όπου βρέθηκε αφυδατωμένο και μου είπαν να σταματήσω το θηλασμό και να βγάζω με θήλαστρο για να ξέρουν την ακριβή ποσότητα που λαμβάνει. Το παιδί χρειάστηκε να μείνει μέσα μια εβδομάδα.

Από τη μέρα που μπήκε λοιπόν δεν το ξαναέβαλα στο στήθος και χρησιμοποιώ αποκλειστικά θήλαστρο κάθε 3 με 4 ώρες ίσως και παραπάνω. Εν τω μεταξύ φράζουν διαρκώς οι πόροι κι έχω πρηξίματα και πόνο. Το ίδιο συνέβαινε και στο πρώτο μου παιδί που θήλαζα κανονικά χωρίς θήλαστρο.

Πλέον θέλω να διακόψω το θηλασμό και η ερώτηση είναι αν πρέπει να πάρω χάπι ή αν μπορεί να γίνει πιο φυσικά. Έχω ήδη μειώσει την έκθλιψη στα 3 λεπτά απ το κάθε στήθος ανα 3 με 4 ώρες αλλά δεν βλέπω μεγάλη διαφορά κυρίως από το ένα στήθος.

Παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μαρία Α., Κηφισιά

Φαίνεται πως δυστυχώς δεν είχες υποστήριξη από κάποιον φιλικό προς τον μητρικό θηλασμό επαγγελματία υγείας...

Για να "επιστρέψει" το παιδί στο στήθος θέλει κυρίως πολλές ώρες skin to skin επαφή.

Τώρα σχετικά με την διακοπή του θηλασμού συνήθως δεν προτείνουμε φάρμακα αν και χρησιμοποιούνται κατά καιρούς.

Μην χρησιμοποιείς θήλαστρο και μην προσπαθείς να αδειάσεις τον μαστό παρά μόνο αν αρχίζει να φορτώνει πολύ και σε πονάει. Όχι πολλά ζεστά επιθέματα, καλύτερα δροσερά για ανακούφηση και κράτα το παιδί "μακρυά" σου γιατί η παρουσία του αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης που ευοδώνουν την γαλουχία.

Θα προτιμούσα να με ρωτούσες "πως να αυξήσω/βελτιώσω" την γαλουχία...

Όπως και να 'χει, καλή τύχη!

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP