Τεχνικές μείωσης ροής μητρικού γάλακτος

Απαντά η Αναστασία Καραθανάση
Παιδίατρος, εξειδίκ. Νεογνολόγος
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα και πολλά πολλά ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια σας!

Το πρόβλημά μου είναι ότι από το ένα στήθος μου το γάλα τρέχει πολύ περισσότερο από ότι στο άλλο με αποτέλεσμα το 2 μηνών αγοράκι μου όταν τρώει να νευριάζει και να πνίγεται σχεδόν σε κάθε του γουλιά.

Να σας αναφέρω ότι χρησιμοποιώ θηλές σιλικόνης γιατί μου είχε τραυματίσει στην αρχή το στήθος, τις οποίες όμως τώρα προσπαθώ σιγά σιγά να τις βγάλω
και λέω σιγά σιγά γιατί έχει συνηθίσει και δεν ξέρει να πιάνει καλά το στήθος.

Πολλές φορές καταφεύγω στη λύση της άντλησης με θήλαστρο πριν τον θηλάσω από το συγκεκριμένο στήθος για να μειωθεί λίγο η ροή αλλά δεν έχει πάντα επιτυχία.

Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση...
Ευχαριστώ πολύ
Ελένη Κ
., Αγ. Παρασκευή

Αγαπητή Ελένη,

θα μπορούσες να αντλείς λίγο γάλα με το χέρι ή με το θήλαστρο από το στήθος με την έντονη ροή κάθε φορά πριν να τον θηλάσεις,  έτσι ώστε να πίνει το τελικό γάλα- που είναι πιο παχύρευστο (τότε το στήθος σου φαίνεται σχετικά άδειο).

Επίσης , μια άλλη τεχνική είναι να θηλάζεις ανάσκελα με το μωρό μπρούμυτα πάνω σου ή όταν είσαι καθιστή να γέρνεις λίγο προς τα πίσω. Έτσι, μειώνεται η ροή του γάλακτος.

Καλό είναι τις θηλές σιλικόνης να τις βγάλεις σταδιακά, γιατί σε βάθος χρόνου μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγή σου. Να μην ξεχνάς να τοποθετείς σωστά το μωρό στο στήθος ώστε να πιάνει πιο πολύ την θηλαία άλω και όχι μόνο την θηλή, και κάπως ασύμμετρα πιο πολύ το κάτω μέρος του στήθους.

Καλή συνέχεια και να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP