Κατά τη διάρκεια του θηλασμού ξεσπάει σε κλάματα

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH

Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Το μωράκι μου είναι 2 μηνών. Τρώει περίπου 6 φορές την ημέρα, τις 3 με αποκλειστικό θηλασμό και τις 3 λαμβάνει συμπλήρωμα 30-60 ml γάλα τη φορά.

Την τελευταία εβδομάδα κατά τη διάρκεια του θηλασμού, μετά από 5-10 λεπτά ξεσπάει σε απότομα κλάματα και από εκεί και πέρα δεν δέχεται ξανά να θηλάσει οπότε το ταΐζω με μπιμπερό και λαμβάνει ποσότητα 50-80 ml.

Έχω παρατηρήσει ότι τις πιο πολλές φορές που κλαίει, το σηκώνω όρθιο και το χτυπάω στην πλάτη και ρεύεται δυνατά μετά από λίγο. Είναι δυνατό να παίρνει αέρα κατά το θηλασμό; Αναρωτιέμαι αν το πρόβλημα είναι στη ροή του γάλατος, αν πρέπει να χρησιμοποιήσω θήλαστρο για να μεταβώ σε αποκλειστικό θηλασμό, αν πρέπει να αλλάζω συχνά το στήθος που του δίνω ή πώς αλλιώς να λύσω το πρόβλημα.

Αλεξάνδρα Λ., Καβάλα


Αγαπητή Αλεξάνδρα,

η πιθανότερη αιτία για το πρόβλημά σας είναι ο μη αποκλειστικός θηλασμός του παιδιού και η σύγχυσή του με τα μπιμπερό. Ο θηλασμός φέρνει λιγότερα αέρια, παλινδρόμηση ή άλλα γαστρεντερικά προβλήματα.

Χρειάζεται να κάνετε προσπάθεια να κόψετε το συμπλήρωμα, δείτε εδώ και στην προσπάθειά σας αυτή πρέπει να βρείτε σωστό συμπαραστάτη επαγγελματία υγείας, που ευτυχώς έχετε κοντά σας.

Συχνές εναλλαγές στήθους, μαλάξεις την ώρα του θηλασμού, συχνότεροι θηλασμοί τουλάχιστον 8 στο 24ωρο και μαγιά μπύρας ή τριγωνέλλα θα βοηθήσουν.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP