Με το θηλασμό καλά! Τώρα... πώς σταματάμε;


Έχω μία κορούλα 16 μηνών θήλασε αποκλειστικά και εξακολουθεί να θηλάζει. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και τα καταφέραμε μια χαρά με το θηλασμό. Όμως δεν έχει πιει ποτέ γάλα (δικό μου ή ξένο) σε μπουκάλι και όσες φορές το προσπάθησα αρνείται. Αυτό δυσκολεύει γιατί θα πρέπει να προσέχω πάντα να είμαι μαζί της για να κοιμηθεί το βράδυ αλλά και για όσες φορές ξυπνήσει τη νύχτα.

Απολαμβάνω πραγματικά το θηλασμό αλλά μέχρι ένα σημείο με περιορίζει. Η ερώτηση μου είναι η εξής, υπάρχουν παντού οδηγίες για έναν επιτυχή θηλασμό αλλά μετά τι; Ποιος είναι ο καλυτερος τρόπος για αποθηλασμό; Θα έπρεπε να της έδινα απ' το μπουκάλι μόνο και μόνο για να το μάθει;

Οι περισσότερες μητέρες που έχω ρωτήσει το αντιμετώπισαν απότομα. Αποφάσισαν πότε θα διακόψουν το θηλασμό, έδωσαν μπουκάλι το οποίο φυσικά δεν δέχτηκε το παιδί, αλλά εκείνες επέμειναν μέχρι το παιδί να το πάρει απόφαση, ότι αν θέλει να πιει γάλα θα πιει από κει, στήθος τέλος!

Αυτή η διαδικασία έχω ακούσει ότι κράτησε από 3 μέρες μέχρι όμως και πάνω από μήνα! Μου φαίνεται πολύ σκληρό. Το παιδί ζητά απλά να κάνει αυτό που έκανε πάντα και η μαμά του το στερεί. Δεν νομίζω να μπορώ να αφήσω το παιδί μου 1 μήνα χωρίς γάλα και να κλαίει χωρίς να καταλαβαίνει γιατί του το κάνω αυτό.

Απ' την άλλη διάβασα και σε εσάς ότι περιμένεις πότε θα είναι έτοιμο το παιδί να δεχτεί το ξένο γάλα. Πόσο όμως θα περιμένω;Υπάρχουν επαγγελματικά ταξίδια που αναβάλλω και επίσης θέλω να κάνω κι άλλο παιδί.

Μπορώ να επισπεύσω τη διαδικασία; Υπάρχουν συγκεκριμένες πρακτικές οδηγίες για ένα σωστό απογαλακτισμό; Νομίζω ότι είναι εξίσου σημαντική μια λίστα με οδηγίες και λάθη που γίνονται στον αποθηλασμό όπως υπάρχει και για τον θηλασμό.

Ευχαριστώ πολύ

Ηλιάνα Σ., Ν. Φιλαδέλφεια

Φίλη Ηλιάνα,

συγχαρητήρια για τον μέχρι τώρα θηλασμό σου!

Όπως στην αρχή, έτσι και τώρα, ο θηλασμός θα πρέπει να είναι απλόχερος και ανεμπόδιστος. Το καλύτερο είναι να αφήσεις το παιδί σου να αποφασίσει το πώς και πότε θα είναι έτοιμο να απογαλακτίσει...

Ο απογαλακτισμός είναι εξίσου σημαντική περίοδος με τον θηλασμό, τόσο για το παιδί όσο και για τη μητέρα και είναι μια κατάσταση τόσο προσωπική που στην πραγματικότητα δεν επιδέχεται οδηγίες για το πότε πρέπει να ξεκινήσει... 


Όταν το αποφασίσεις θα πρέπει να το κάνεις αργά και σταδιακά, με την ίδια αγάπη και τρυφερότητα προς το παιδί σου και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις ανώδυνα είναι να ακολουθήσεις τη μέθοδο "δεν προσφέρω, δεν αρνούμαι".

Περισσότερες λεπτομέρειες για έναν επιτυχή απογαλακτισμό μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο "Φυσικός απογαλακτισμός"

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

1 σχόλια :

Ανώνυμος ,  9/3/11 21:47  

Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να μην επιμείνεις να μάθει μπουκάλι (μπιμπερό) για να πίνει γάλα. Είναι μεγάλη πια. Ίσως με ποτηράκι να είναι πιο εύκολο. Εξάλλου και εμείς έτσι δεν πίνουμε οτιδήποτε υγρό? Αυτό γιατί όχι? ;)

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP