Μήπως δεν επαρκεί το γάλα μου;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Γεια σας.
Θηλάζω αποκλειστικά εδώ και ένα χρόνο ακριβώς.

Το μωρό μου στην αρχή έβαζε ένα κιλό το μήνα τώρα δε βάζει πολύ. Το καλοκαίρι μάλιστα είχε χάσει και κάτι γραμμάρια.  Από γαλακτοκομικά δεν τρώει τίποτα γιατί δεν του αρέσουν και δυο φορές που του έδωσα κρέμα εμπορίου που έχει γάλα έκανε αλλεργία και πρήστηκε το ματάκι του.

Το θέμα μου λοιπόν είναι τι ακριβώς φταίει και ενώ στις καμπύλες ανάπτυξης στην αρχή ήταν στα πρώτα παιδάκια τώρα είναι στα τελευταία.

Μήπως είναι το γάλα μου που δεν επαρκεί; Επίσης πειράζει που πίνω τους τελευταίους 2 μήνες καφέ ελληνικό;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.Ξανθίππη Σ.Θεσσαλονίκη

Ο μικρός σας ξεκίνησε στο 50% της καμπύλης ΠΟΥ, στους τρεις μήνες ήταν στο 75% και τώρα στο 25%. Είναι και τώρα στα φυσιολογικά πλαίσια (ΟΧΙ τελευταίο όπως λέτε).

Θα πρέπει να γνωρίζω πλήρες ιστορικό διατροφής και ιστορικό εισαγωγής στερεών τροφών για να σας απαντήσω. Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία για την ανάπτυξή του πρέπει να εστιάσετε στις στερεές τροφές, με την προϋπόθεση ότι ο θηλασμός είναι ελεύθερος.

Ο καφές δεν έχει να κάνει σε τίποτα. Του έχετε δώσει διάφορα τυράκια, όσπρια, γιαουρτάκι, τζατζίκι, τα πάντα σε κρέας, ζυμαρικά, όλα τα λαχανικά και φρούτα που υπάρχουν, μέλι, αυγό; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε μέσα από το βιβλίο μου για την προσχολική διατροφή.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP