Διακοπή θηλασμού με φυσικό τρόπο

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
Θέλω να διακόψω το θηλασμό γιατί από τότε που ξεκινήσαμε το συμπλήρωμα με εντολή του γιατρού, σιγά σιγά δεν τραβάει από το στήθος μου σχεδόν καθόλου.
Το συμπλήρωμα το ξεκινήσαμε εδώ και ένα μήνα σχεδόν γιατί δεν είχε πάρει τα γραμμάρια που έπρεπε κάθε εβδομάδα.

Το πρόβλημά μου είναι με ποιο τρόπο να τον σταματήσω τον θηλασμό, με τον φυσικό τρόπο ή με χάπια που μου είπε ο γιατρός μου.
Εγώ θέλω με τον φυσικό τρόπο, αλλά φοβάμαι, γιατί έχω ακούσιε διάφορα, δηλαδή πως αν μείνει γάλα μέσα στο στήθος μπορεί αργότερα να γίνουν κύστες ή ακόμα και το κακό...

Ξέχασα να αναφέρω πως όταν η μικρή μου δεν κάθεται καθόλου στο στήθος μου εγώ δεν το βγάζω με το θήλαστρο γιατί δεν με πονάει ούτε το αισθάνομαι πρησμένο.
Περιμένω την απάντησή σας.
Άννα Μ., Αθήνα
Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σας. Έχετε ήδη σταματήσει το θηλασμό.

Ο γιατρός σας σας προτείνει τα χάπια για να σταματήσετε το γάλα που δεν έχετε;

Τα υπόλοιπα που γράφετε για τους φόβους σας, δεν έχουν σχέση με την ιατρική. Νομίζω ότι θα ήταν πιο λογικό να φοβάστε τις σοβαρότατες παρενέργειες των φαρμάκων οι οποίες αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Αυτό που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και ίσως του ενδομητρίου είναι ο πρόωρος αποθηλασμός, ανεξάρτητα από το αν αυτός συμβαίνει με φυσικές μεθόδους ή με φαρμακευτική αγωγή.

Ο φυσικό τρόπος αποθηλασμού, αν έκρυβε τόσους κινδύνους όσους αναφέρετε, θα είχε εξαφανίσει όλα τα θηλαστικά του πλανήτη, γιατί όπως είναι γνωστό, όλα τα θηλαστικά αποθηλάζουν μόνο με φυσικό τρόπο.

Καλή συνέχεια


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP