Νιώθω ότι το στήθος μου έχει αδειάσει

Απαντά η Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.gabi.gr
Γεα σας,
έχω ένα μωράκι 33 ημερών, θηλάζουμε αποκλειστικά. Από χτες όπου φορτίστηκα πολύ ψυχολογικά για κάποιες ώρες, νιώθω ότι το στήθος μου έχει αδειάσει.

Σήμερα το πρωι ήταν το πρώτο πρωινό που δεν είχαν "γεμίσει" τα στήθη μου, κι ο μικρός σήμερα δείχνει να μην ξεκολλάει από το στήθος, με απελπισμένες κινήσεις...
Λίνα Γ., Θεσσαλονίκη
Καλημέρα Λινα,

Η ποσότητα του γάλακτος που παράγεις εξαρτάται από το πόσο συχνά αδειάζεις το στήθος σου. Η μείωση θα είναι προσωρινή και θα σου αυξηθεί γρήγορα το γάλα εάν βάζεις το μωρό να θηλάζει πιο συχνά και να μην το περιορίζεις στην ώρα!

Προσπάθησε να τον ταΐζεις και από τα δύο στήθη κάθε φορά, φροντίζοντας να έχει «αδειάσει» καλά το πρώτο στήθος πριν προσφέρεις και την άλλη μεριά.

Θα προσέχεις να έχει το αγοράκι σου 6-8 βρεγμένες πάνες και 2-5 λερωμένες/ημέρα.

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να παίρνεις Fenugreek (τριγονελλα) και να πίνεις τσάι θηλασμού. Δες ΕΔΩ τη συνταγή.

Το Fenugreek θα το βρεις στο φαρμακείο η σε μαγαζί με βιολογικά τρόφιμα. Διάβασε τις οδηγίες στην συσκευασία για την σωστή δοσολογία. Συνήθως η γυναίκες παρατηρούν αύξηση του γάλακτος σε 24-72 ώρες.


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP