Φρουτόκρεμα ή θηλασμός για πρωινό;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Γεια σας και συγχαρητήρια για τη σελίδα σας.

Έχω μία κορούλα που σε 10 μέρες θα κλείσει τον 6ο μήνα και θηλάζει αποκλειστικά. Μπαίνοντας στον 7ο σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουμε σιγά-σιγά με φρουτόκρεμα. Διαβάζοντας και στο βιβλίο σας, η φρουτόκρεμα, πρέπει να δίνεται σαν σνακ γύρω στις 10-11 π.μ.

Το πρόβλημά μου είναι πως η μικρή ξυπνάει στις 6-7 π.μ για να θηλάσει, κοιμάται και ξυπνάει πάλι στις 10 π.μ, ουσιαστικά εκείνη την ώρα ξεκινάει η μέρα της, εγώ πρέπει να τη θηλάσω για πρωινό ή να της δώσω φρουτόκρεμα για δεκατιανό;

Σας ευχαριστώ πολύ.Νατάσσα Κ., Κοζάνη

Οι ώρες γευμάτων είναι μόνο μια ιδέα. Κάθε μαμά μπορεί να προσαρμόσει τις ώρες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του μωρού και τις οικογένειας. Στην περίπτωσή σας, μου φαίνεται λογικό να θηλάζει το πρωί και να ετοιμάζεται την φρουτόκρεμα όταν ξυπνήσει καλά, κατά τις 11:00 - 11:30.

Δύο γενικούς κανόνες θα τηρήσετε:
  • δοκιμάζετε να δώσετε στερεά τροφή όταν είναι δεκτική και ελαφρά πεινασμένη, όχι μόλις έφαγε από το στήθος, ούτε όταν είναι φανερά πεινασμένη ή νυσταγμένη.
  • Και δεύτερον, δίνετε τα πρώτα γεύματα στο πρώτο μισό της ημέρας, για να μην έχετε προβλήματα με τυχόν αντίδραση ή δυσπεψία το βράδυ.
Και πάλι αυτό όμως σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να τροποποιηθεί (για παράδειγμα, η μητέρα δουλεύει βράδυ, θηλάζει την ημέρα και ο σύζυγος δίνει κρέμα προς το απόγευμα που η μαμά λείπει στη δουλειά).


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP