Μπορεί η ψυχολογία μου να επηρεάζει το γάλα;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH

Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλησπέρα σας!
Το μωράκι μου (θήλυ) είναι τριών (3) μηνών και λίγων ημερών. Τη θηλάζω αποκλειστικά και πρόσφατα προέκυψε ένα θέμα που αγχώθηκα και στεναχωρέθηκα πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να τη βάζω στο στήθος, να κλαίει, να κάνει σα να μη μπορεί να πιάσει τη θηλή και να δείχνει προτίμηση σε ένα μαστό, ενώ μέχρι τώρα όλα κυλούσαν ομαλά, χωρίς προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι και το στήθος μου έχει ελαφρύνει αρκετά και δε το νιώθω γεμάτο... Μπορεί η ψυχολογία μου να επηρεάζει το γάλα, την παραγωγή του; Η συμπεριφορά του μωρού μου οφείλεται σε μένα;

Σας ευχαριστώ πολύ...

Κατερίνα Κ., Βόλος

Η ψυχολογία σας επηρεάζει όχι την ποσότητα γάλακτος αλλά την ψυχολογία του μωρού. Το μωρό εισπράττει τυχόν εκνευρισμό και αρνητισμό.

Επίσης η ψυχολογία σας μπορεί να μειώσει την αυτοπεποίθησή σας ως προς το θηλασμό με αποτέλεσμα να μην βάζετε το μωρό το ίδιο συχνά στο στήθος ή να δώσετε πιο εύκολα μπουκάλι.

Βάλτε το μωρό συχνά στο στήθος, κάντε εναλλαγές από τη μια μεριά στην άλλη, κάντε μαλάξεις στο στήθος την ώρα του θηλασμού και πάρτε χάπια μαγιάς μπύρας ή τριγωνέλλα. Εάν το ψυχολογικό θέμα είναι σοβαρό, αντιμετωπίστε το άμεσα με την βοήθεια ειδικού.
 
Δείτε διαβάστε: "Πώς λειτουργεί ο μητρικός θηλασμός;" (Μέρος Ι) & (Μέρος ΙΙ)

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP