Έχει καλή ανάπτυξη για την ηλικία του;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την ανάπτυξη του μωρού μου!

Γεννήθηκε 21/5/10  3030 γρ και 52 πόντους. Μπήκε θερμοκοιτίδα 6 μέρες και τον θήλασα με μεγάλο κόπο 2 μήνες και με ξένο γάλα μαζί! Ξεκινήσαμε να τρώει φρούτα και κρέμες 6,5 μηνών. Το φαγητό δεν τον τρελαίνει ιδιαίτερα και τώρα που είναι κλεισμένους 9 μήνες τρώει με πιο πολύ ευχαρίστηση χωρίς να του βάζω πολύ κρέας ή κοτόπουλο!!! Ακόμα στα λαχανικά  είμαστε!

Στις 25/2/11 ήταν βάρος 8350 γρ. και ύψος 71,5 πόντους! Είναι καλός για την ηλικία του; Άλλα μωρά στην ηλικία του είναι πιο αναπτυγμένα. Να σημειώσω πως 2 μηνών έπαθε ουρολοίμωξη και κάναμε θεραπεία με αντιβιοτικά και χημειοπροφύλαξη για 6 μήνες σχεδόν.

Ευχαριστώ
Νέλλυ Κ.,  Νίκαια

Από τα λιγοστά στοιχεία που μου δίνετε ο μικρός σας γεννήθηκε στο 25% της καμπύλης βάρους ΠΟΥ (εφόσον ήταν τελειόμηνος), στους 9 μήνες ήταν ακριβώς στο ίδιο σημείο, ακολουθώντας την γραμμή του στο 25%.

Μην κάνετε αυθαίρετες συγκρίσεις με άλλα παιδιά. Όπως εμείς δεν αναρωτιόμαστε γιατί υπάρχουν συνομήλικοι 10 - 20 κιλά παραπάνω, κάποιοι και πολύ περισσότερα, έτσι και τα μωρά βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη και το εύρος φυσιολογικού είναι μεγάλο.


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP