Λύκος (αυτοάνοσο νόσημα) και θηλασμός

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH

Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Γεια σας ονομάζομαι Αλεξάνδρα. Είμαι στον όγδοο μήνα εγκυμοσύνης, πάσχω από ένα αυτοάνοσο νόσημα το λύκο και πίνω το πλακενίλ ένα το πρωί και ένα το βράδυ. Μπορώ να θηλάσω;

Ευχαριστώ πολύ

Αλεξάνδρα Γ., Ηράκλειο

Νεότερες πληροφορίες για το φάρμακο αυτό δείχνουν να μην προκαλεί προβλήματα στο βρέφος μέσα από το θηλασμό, αλλά με προσεκτικη΄παρακολούθησή του ως προς την ανάπτυξη, την όραση και την ακοή.

Η στάση των επαγγελματιών υγείας διεθνώς για το θέμα που σας απασχολεί είναι συγκεχυμένη.

Παρακαλώ δείτε στα αγγλικά αξιόπιστές πληροφορίες για την σχέση αυτού του φαρμάκου με τη γαλουχία. Βρείτε υποστηρικτικούς επαγγελματίες υγείας με γνώσεις σε θέματα γαλουχίας και εξαντλείστε όποιες πιθανότητες υπάρχουν να σας χορηγηθεί εναλλακτική θεραπεία.

Αν πρέπει να το πάρετε δεν χρειάζεται να έχετε προσέγγιση άσπρο - μαύρο, θηλάζω - δεν θηλάζω, αλλά προσεκτική παρακολούθηση δική σας και του μωρού με τις ελάχιστες δυνατές δόσεις φαρμάκου.



Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

_____________________________________________________________________
Με την Υποστήριξη του mitrikosthilasmos.com


Όλες οι πληροφορίες, τα άρθρα και οι απαντήσεις που φιλοξενούνται στο mitrikosthilasmos.com έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα
και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τις συμβουλές του προσωπικού σας γιατρού

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP