Μικρή αύξηση βάρους βρέφους κατά τον 4ο μήνα

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC
Καλησπέρα
Έχουμε ένα μπέμπη, που η γυναίκα μου θηλάζει αποκλειστικά. Μόνο κατά τις πρώτες μέρες του δώσαμε λίγο ξένο γάλα (συνολικά 180 ml), από εκεί και μετά 100% μητρικός θηλασμός.

Ο μπέμπης έπαιρνε κανονικά (και με το παραπάνω!) βάρος, αλλά τώρα που μπήκαμε στον 4ο μήνα (σε 7 μέρες τον κλείνουμε) έχει μειωθεί σημαντικά η αύξηση του βάρους του. Συγκεκριμένα στον 3 ήταν 5.210gr και τώρα στους 4 μήνες είναι 5520 (+310 gr) .

Είναι φυσιολογικό; Η γυναίκα μου ανησυχεί πάρα πολύ!
Γιώργος Γ
., Ν. Ηράκλειο Αττικής

Το δεύτερο τρίμηνο της ζωής ενός μωρού η μηνιαία πρόσληψη βάρους είναι περίπου η μισή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Μπορείτε να δείτε και τις καμπύλες ανάπτυξης στο Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού σας.

Καλή συνέχεια


Τις ερωτήσεις σας προς τη στήλη "Ρώτα τον Ειδικό"
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP