Απίστευτο! Η Ε.Ε. κατάργησε... τη Μητέρα


Γράφει η:
Μαρία Παπαποστόλου

www.mitrikosthilasmos.com

Απίστευτο και όμως αληθινό!
Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση, με την απόφαση 12267 και με την αιτιολογία της "σεξιστικής στερεοτυπίας", για χάρη των ομοφυλόφιλων συνέστησε να παρακάμπτεται η
λέξη "Μητέρα" καθώς έχει ανασταλτική έννοια για την ισότητα των φύλων!
Και όμως! Αυτό το αίσχος έχει και συνέχεια! 
Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με την υποβολή της ανατρεπτικής απόφασης 12267 απεικονίζει τη μητρότητα ως "εμπόδιο στην ισότητα των φύλων" και ψήφισε υπέρ της έκθεσης η οποία μεταξύ άλλων συνιστά ο ιερός όρος "Μητέρα" να καταπολεμηθεί ως... σεξιστική στερεοτυπία!

Ο ρόλος της μητέρας αξιολογείται πλέον ως "παθητική λειτουργία" και συνιστάται η παράκαμψη της χρήσης αυτής της λέξης καθώς η έννοιά της είναι ανασταλτική ως προς την "ισότητα των φύλων"! 


Τί άλλο θα ακούσουμε;
Η βιολογική αλήθεια -που επικαλείται το συμβούλιο της Ευρώπης- ότι πλέον υπάρχει ένα ευρύ φάσμα σεξουαλικών ταυτοτήτων, εξασφάλισε νωρίτερα τη νομική αναγνώριση των ομόφυλων σχέσεων κάτι που τώρα οδηγεί σε ακραίες αποφάσεις που καταπολεμούν την οικογένεια!


Ειδικότερα στα ΜΜΕ η μητέρα θα πρέπει να χαρακτηρίζεται γυναίκα, όπως και ο άντρας δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται πατέρας γιατί, αυτοί οι χαρακτηρισμοί, είναι ρόλοι που παραδοσιακά έχουν ανατεθεί από την κοινωνία, αποτελούν σεξουαλικά στερεότυπα και διαστρεβλώνουν την εικόνα των ατόμων και οδηγούν σε διακρίσεις που αποτελούν εμπόδιο στην ισότητα των φύλων!

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, ειδικότερα για τα υπηρεσιακά σημειώματα, οι έννοιες "μητέρα" και "πατέρας" εμπίπτουν στην κατηγορία των καλούμενων "εννοιών διακρίσεων! 

Δείτε αναλυτικά την Ευρωπαϊκή οδηγία ΕΔΩ 

Το αποτέλεσμα; 
Η υποβολή της έκθεσης αυτής, στόχο έχει να υποχρεώσει όλα τα κράτη μέλη να αναγνωρίσουν ως έγκυρα τα "πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης" που προέρχονται από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πλέον επιτρέπει ανοιχτά τους gay γάμους ή ακόμη και τους πολυγαμικούς!

Με την εφαρμογή της ισότητας των φύλων που αποφάσισε η Ε.Ε. ευθυγραμμίζονται οι πολιτικοί ιθύνοντες της Βέρνης αλλά και οι "προοδευτικοί" Ελβετοί!

Μάλιστα όπως τόνισε η Isabel Kamber υποδιευθύντρια του Γερμανικού τομέα της Κεντρικής Γλωσσικής Υπηρεσίας της ομοσπονδιακής καγκελαρίας της Ελβετίας "Η οδηγία είναι υποχρεωτική προκειμένου περί υπηρεσιακών δημοσιευμάτων και εγγράφων".

Συνεπώς τα παιδιά δεν θα μπορούν να έχουν "πατέρα" και "μητέρα" αλλά... "γονεϊκά μέρη" ή "α' και β΄γονικό", εφόσον οι γονείς μπορούν στο εξής να είναι είτε "γυναίκα-άντρας", είτε "άντρας-άντρας", είτε "γυναίκα-γυναίκα"!
Έτσι η συγκεκριμένη απόφαση θα είναι και ευνοϊκή προς τη διεκδίκηση γονεϊκότητος από ομοφυλόφιλα ζευγάρια!

Για παράδειγμα λοιπόν, ένα παιδί με "κοινωνικούς γονείς" δυο λεσβίες γυναίκες, δεν θα έχει πλέον -όπως μέχρι τώρα- μια μητέρα και μια θετή μητέρα... αλλά δυο "γονεϊκά μέρη", γονεϊκό μέρος 1 και γονεϊκό μέρος 2!! 


Στην πράξη...
Για φανταστείτε! Ένας νεαρός σε δημόσια υπηρεσία... 
- Όνομα;
- Γιάννης

- Επίθετο;
- Ιωάννου

- Γονικό Α;
- Ε... το "Α" είναι η μαμά μου; η... γυναίκα ήθελα να πω...

Και, όπως διάβασα πρόσφατα σε ένα εύστοχο σχετικό σχόλιο, θα ήταν συνεπές η ανωτέρω έκθεση να τροποποιήσει και τους όρους "παππούς και γιαγιά" σε "προγονέα 1 και προγονέα 2" ή ακόμη καλύτερα σε "προγονεϊκό μέρος 1.1 και προγονεϊκό μέρος 1.2"...

Λέτε το συμβούλιο να με υποχρεώσει πλέον να υπογράφω σαν "γονεϊκό μέρος" και όχι σαν "μανούλα" ;;;13 σχόλια :

Elpidaanna 1/2/11 11:04  

Απίστευτο!!!! Τελικά η ΕΕ δεν είναι ικανή να λύσει ούτε ένα πρόβλημα των χωρών μελών της αλλά ξέρει πολύ καλά να διαλύει τους θεσμούς και την οικογένεια.
Το ότι είμαι μητέρα κανένας νόμος δεν θα το καταργήσει!!!
Καλή σας μέρα και καλό μήνα

Μητρικός θηλασμός 1/2/11 11:17  

Καλημέρα και καλό μήνα και σε σένα Elpidaanna!
Η "καλή" μας φίλη η Ε.Ε. είναι αυτή...

Μ.Π.

Skouliki 1/2/11 11:43  

τι αηδιες λεμε
εδω πασχιζουμε να μην εχουμε υπογεννητκοτητα κτλ ή κοιταμε ν α προστατευσουμε την μητερα απο διαφορα κοινωνικές αδικίες πχ εργασιακα και μας μαρανε ο τιτλος
!!!
λες και αυτο ειναι που εμποδιζει την οποια ισοτητα και οχι η στενοτητα των μυαλων

Μητρικός θηλασμός 1/2/11 11:49  

Τσ... τσ... τς! Γυναίκες! Εδώ πάνε να μας "προστατέψουν" κι εμείς...
Όταν λέω εγώ πως "σηκωθήκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι" κάποιοι φίλοι με λένε υπερβολική!

Αν πάτε να διαβάσετε την έκθεση, θα φρίξετε με το πως αιτιολογούν τα πράγματα...
Αφήστε το πού θέλουν να το φτάσουν!! Αυτά είναι μόνο η αρχή...
Μ.Π.

Ανώνυμος ,  1/2/11 13:37  

εμενα παλι που ειμαι πατερας δυο παιδιων και ζω σε ενα κρατος(?)που ο πατερας ειναι πολιτης Β' κατηγοριας,μην πω οτι την χαιρετιζω κιολας την αποφαση αυτη της ΕΕ!!!!λες η καταπολεμηση της υπογεννητικοτητας ειναι ΜΟΝΟ γυναικειο θεμα και θιχτηκαν οι "μητερες" που θα παιρνουν(επιτελους!)ισοτιμα οπως οι πατεραδες συνταξη στα 65,η που θα υπογραφουν ως γονιος Α η Β η Γ!!!αντε γιατι με τον εναν η τον αλλον τροπο καποιες Υπερτιμημενες εννοιες πρεπει να παρουν την θεση που τους πρεπει πλεον.ΙΣΟΤΗΤΑ λοιπον!Οι ευρωπαιοι δικαστες ξερουν τι θα πει και ισοτητα και ισονομια και δικαιοσυνη....οι ελληνες?

margiota ,  1/2/11 13:38  

Φαντάζομαι το παιδί μου στην γιορτή της Μητέρας (αν υπάρχει ακόμα) να μου φτιάχνει κάρτες και να γράφει " Με αγάπη στον καλύτερο γονικό Α' του κόσμου"........ Ανατρίχιασα!

Ανώνυμος ,  1/2/11 15:40  

Aγαπητέ ανώνυμε πατέρα, η ισότητα και η ισονομία δεν πηγάζει από την κατατρόποση της αξίας του όρου "Μητέρα"...
Από σεβασμό στη μάνα που σε γέννησε (γιατί μάνα ήταν και όχι γονεϊκό Α) και στη μάνα που γέννησε τα παιδιά σου και σε αξίωσε πατέρα, θα έπρεπε κι συ με τη σειρά σου να κατακρίνεις αυτή την οδηγία -όχι να την επικροτείς- και να ζητάς το δίκιο σου από το σάπιο μας κράτος με άλλη φωνή αγανάκτισης...
Γιατί αν σε μεταχειρίζεται πατέρα, σαν πολίτη Β κατηγορίας και σου δίνει ψύχουλα για σύνταξη... σε αυτό φταίς και εσύ και η ρημάδα η Ε.Ε. αλλά αυτό είναι μια άααααααααααλλη ιστορία!

Ανώνυμος ,  1/2/11 16:27  

Άλλο ίσος και άλλο ίδιος... η γυναίκα είναι ίση με τον άντρα, αλλά όχι ίδια με αυτόν. Και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει αγαπητέ ανώνυμε πατέρα και όλοι εσείς που διαβάζετε. Η μητέρα είναι ίση με τον πατέρα μέσα στην οικογένεια, όμως δεν είναι ίδια με αυτόν: δε γίνεται από τη φύση δηλαδή! Άλλη η δουλειά του πατέρα λοιπόν μέσα στην οικογένεια, στο κοινωνικό περιβάλλον, στο φιλικό, αλλά και άλλη-διαφορετική και ΙΣΗ η δουλειά της μητέρας εξίσου.
Μανούλα είναι μόνο μία, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ στις καρδιές όλων των παιδιών του κόσμου!
Πολύ καλό το σχόλιό σου margiota!

Στεφοπούλου Μαρια-Κορίνα, MSc SLT

Μητρικός θηλασμός 1/2/11 17:42  

Ωραίο το σχόλιο margiota! Άστα...
Μ.Π.

Ανώνυμος ,  21/2/11 07:38  

επανερχομαι και σας υπενθυμιζω τοσο στις σχολιαζουσες οσο και στους υπολοιπους που διαβαζουν,οτι επισης και πατερας ειναι μονον ενας και αυτο επισης δεν αλλαζει,οπως επισης και το οτι "ο ανηρ γεννα η δε γυνη τικτει".εγω συνεχιζω να επικροτω την αποφαση του ευρωδικαστηριου διοτι ειναι μια καλη αρχη κατα την γνωμη μου.κι ας λεγομαι γονεικο 1 η 2 δεν με νοιαζει γιατι ετσι η ετσι κι αλλιως απαξιωση του πατρικου ρολου απο ολο το συστημα του "σαπιου" οπως ορθα το αποκαλειτε κρατους εχει επιφερει τα σημερινα αποτελεσματα και φαινομενα στην ελληνικη κοινωνια.οσον αφορα δε την υπογεννητικοτητα και εγω με τη σειρα μου σε αυτο το κρατος(.....)αλλο παιδι δεν προσφερω και τα δυο που εχω και πολλα τους ειναι!θεοδωρος μελ.

Ανώνυμος ,  21/2/11 09:46  

Κοίτα Θεόδωρε, δεν θα αντιλογήσω στην άποψη σου... δικαίωμά σου κι ας μη συμφωνώ (!)
Θα σταθώ όμως στο "δυο παιδιά έχω και πολλά τους είναι". Τα παιδιά μας τα κάνουμε για εμάς, είναι η οικογένειά μας... είναι η εξέλιξή μας... η συνέχιση του είδους μας, ένας λόγος παραπάνω του γιατί βρεθήκαμε κι εμείς στη ζωή... ΔΕΝ είναι προσφορά στο κράτος... άλλο αν προσπαθούμε να τα κάνουμε σωστούς πολίτες και σωστούς ανθρώπους γενικότερα!

Ανώνυμος ,  21/2/11 17:37  

κοιταξε τα παιδια μας σιγουρα τα κανουμε για εμας,αλλα ταυτοχρονα οπως ειπες προσπαθουμε να τα κανουμε σωστους πολιτες και σωστους ανθρωπους γενικοτερα.κατα μια αλλη εννοια ομως αυτο σημαινει και προσφορα μας στο κρατος(με την ευρυτερη εννοια της λεξεως προσφορα)διοτι ενας πολιτης δεν προσφερει μονο αποδοση φορων πχ στο κρατος!και ερωτω:τι θα πω εγω στον γιο μου αυριο μεθαυριο?οτι μεγαλωνει σε ενας κρατος δικαιου(χαχαχα) οπου οι πολιτες αυτου εχουν ισες υποχρεωσεις και δικαιωματα?δεν νομιζω.....η μηπως να του πω να γινει κι αυτος πατερας και να τεκνοποιησει παιδια εναντι των οποιων θα εχει μονον υποχρεωσεις και καθολου δικαιωματα?και δεν κοιταζω καλυτερα να του παρεχω οσο καλυτερη μορφωση μπορω και να φυγει εξω στον πολιτισμενο κοσμο μπας και γλυτωσει το παιδακι μου αυτα που τραβαω εγω?δεν ξερω με ποια απο τις αποψεις μου δεν συμφωνεις αλλα εγω μιλαω με στοιχεια και αληθειες.και οι αληθειες τις περισσοτερες φορες πονανε.....θοδωρος

Ανώνυμος ,  21/2/11 22:08  

Δεν σου φταίει η έρμη μάνα, ούτε η ισότητα ή μη των όρων... σου φταίει τούτο το ζαβό το κράτος που δεν κατάφερες να αλλάξεις κι αντί να προσπαθήσεις έστω και τώρα, εσύ δίνεις την "εύκολη"(;) λύση... ελληνόπουλα απομακρυσμένη προσφορά στο αφιλόξενο κράτος... μακριά κι αγαπημένοι... κι από εκεί πάνε και οι άλλοι!

Δεν έχω λόγω να συνεχίσουμε την κουβέντα αυτή! Δεν συμφωνούμε! Άντρες απ' τον Άρη, γυναίκες απ' την Αφροδίτη :)

Άντε και καλά να 'μαστε!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP