Μετά την ίωση δεν θέλει το στήθος

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH

Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.pediatros-thes.gr


Καλησπέρα σας.

Έχω έναν μπέμπη 7 1/2 μηνών τον οποίο θηλάζω από την αρχή. Θήλαζα αποκλειστικά 6 μήνες και τον τελευταίο 1 1/2 μήνα ξεκίνησα να δίνω το απόγευμα ρυζάλευρο και έπειτα το πρωί φρουτόκρεμα. Σε βάρος και ύψος πάντα ήταν πάνω από τις καμπύλες, παρότι γεννήθηκε 2.710 και 48 πόντους, πάντα με το δικό μου γάλα.

Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε μια ιωσούλα με 2 μέρες πυρετό. Από εκείνη τη μέρα και μετά ο μικρός δείχνει να μη πολυθέλει το στήθος παρότι του το προσφέρω. Μέχρι να γριπωθεί έκανε περίπου 4-5 γεύματα τη μέρα και 2 τη νύχτα. Εδώ και 3-4 μέρες δεν ξυπνάει τη νύχτα για γάλα ή ξυπνάει μια φορά και πίνει για κανένα 5λεπτο το πολύ και τη μέρα δεν ζητάει το στήθος. Όταν είναι να φάει, του το προσφέρω αλλά δεν τρώει για πολλή ώρα, το πολύ πάλι κανένα 5λεπτο.

Δεν ξέρω αν είναι συμπτωματική η συμπεριφορά του (ύπνος και γάλα) σε σχέση με το ότι αρρώστησε, αλλά με στεναχωρεί... Δεν θέλω ακόμη να αποθηλάσω. Φοβάμαι ότι αν δεν πίνει γαλατάκι θα μου ελαττωθεί και θα κοπεί.

Καταρχήν, πόσους θηλασμούς πρέπει να έχουμε τη μέρα και τη νύχτα τώρα που ξεκίνησε 2 γεύματα κρέμα; Πόση ώρα πρέπει να κρατάνε οι θηλασμοι; Τί φταίει για αυτή τη συμπεριφορά ύπνου και θηλασμών; Έχει σχέση με την γριπούλα που πέρασε; Τί να κάνω για να μην χάσουμε τον θηλασμό;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Κατερίνα Σ., Μυτιλήνη
Αγαπητή Κατερίνα,

ακολουθείς το παιδί σου. Δεν υπάρχουν "Πόσοι θηλασμοί", μόνο κατά απαίτηση του παιδιού.

Οι αλλαγές μετά από μια ίωση είναι παροδικές και πολύ σύντομα θα απαιτήσει πολύ πιο συχνά, στο οποίο πρέπει να απαντήσεις ανάλογα. Μην δώσεις ξένο γάλα.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP