Αντισυλληπτικά και θηλασμός

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Γέννησα το γιο μου στις 23 Μαρτίου 2010 και τον θηλάζω αποκλειστικά με επιτυχία από τότε. Στις 10-1-2011 σε εξέταση που μου έκανε ο γυναικολόγος μου, διαπίστωσε ότι έχω μια κύστη στην ωοθήκη και ότι έχει μάλλον δημιουργηθεί από την "αναστάτωση του κύκλου λόγω θηλασμού".

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πέρα από μια έντονη ενόχληση στα τέλη Νοεμβρίου 2010 που κράτησε δυο μέρες και χρονικά μπορώ να την τοποθετήσω στη μέση του κύκλου μου, ο κύκλος μου είναι κανονικός όπως ήταν πάντα (28 ημερών) με την ίδια διάρκεια και ποσότητα αίματος.

Η περίοδος μου ήρθε πρώτη φορά όταν ο μπέμπης μου ήταν 5 μηνών. Ο γιατρός μου, λοιπόν, μου είπε ότι αν σε ένα μήνα δεν υποχωρήσει από μόνη της θα πρέπει να πάρω αντισυλληπτικά και να διακόψω το θηλασμό, πράγμα το οποίο δε θέλω.

Θα ήθελα τη γνώμη σας καθώς και για τη λύση της ομοιοπαθητικής, για την οποία μου μίλησε μια φίλη.

Ευχαριστώ πολύ!
Δήμητρα Φ., Ταύρος Αθήνα


Τα αντισυλληπτικά δεν αποτελούν αντένδειξη για το θηλασμό.

Πέραν αυτού, αυτό που προτείνει ο γιατρός σας είναι ένα καταστροφικό πείραμα. Δηλαδή σας προτείνει διακοπή του θηλασμού, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη υγεία του παιδιού σας και μακροπρόθεσμα τη δική σας, για να πειραματιστεί για τον τρόπο αντιμετώπισης της κύστης.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα είδος θεραπευτικής προσέγγισης και θα πρέπει να πάρετε τη γνώμη ενός ομοιοπαθητικού γιατρού για το πρόβλημά σας.




Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού



___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP