Διακοπή θηλασμού με χάπι ή όχι;

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC

Αγαπητή κυρία Παπαδήμα,

Έχω ένα κοριτσάκι 10 μηνών και έως πριν ένα μήνα θήλαζα αποκλειστικά. Αυτή τη στιγμή θηλάζω μόνο στο πρωινό γεύμα με συμπλήρωμα.

Λόγω οτι έχει βγάλει αρκετά δοντάκια είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω το θηλασμό. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω... Ο γιατρός μου συνέστησε να πάρω χάπι για τέσσερις ημέρες και να δέσω το στήθος μου. Απο βιβλία έχω διαβάσει ότι καλό θα ήταν να ελλατωθεί το γάλα απο μόνο του. Αλλά πως θα είμαι σίγουρη ότι δεν έχει μείνει γάλα στο στήθος μου. Ποιόν δρόμο να ακολουθήσω;;;

Σας διαβάζω πολύ καιρό και πραγματικά κάνετε υπέροχη δουλειά, ελπίζω να με βοηθήσετε.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Αναστασία Μ., Μελίσσια Αττικής
Επιθυμείτε να αποθηλάσετε ή να εκπαιδεύσετε το μωρό ώστε να θηλάζει χωρίς να σας πονάει;



Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού



2 σχόλια :

ANASTASIA M. 20/1/11 15:38  

Γειά σας και πάλι,

Το μήνυμα αφορούσε τον σωστό δρόμο του αποθηλασμού.

Με εκτίμηση,
Αναστασία Μ.

Αγλαΐα Παπαδήμα 24/1/11 01:52  

Τα χάπια έχουν σοβαρές παρενέργειες και δεν έχετε κανένα λόγο να τα πάρετε από τη στιγμή που καταφέρατε να κάνετε σταδιακό απογαλακτισμό.

Αν νιώσετε δυσφορία στο στήθος μπορείτε να θηλάσετε ή να αντλήσετε λίγο γάλα με το χέρι. Συνήθως είναι αρκετή ελάχιστη ποσότητα για να ανακουφιστείτε.

Αν μείνει παραπανίσιο γάλα στο στήθος, αυτό απορροφάται και δεν είναι κάτι επικίνδυνο.

Καλή συνέχεια!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP